Ingrediente
Se fac 3 foi
La fiecare foaie se pune:
- 3 albusuri
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de nuca macinata
- 1 lingura de faina
CREMA:
- 9 galbenusuri
- 2 linguri apa
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 2 linguri cacao
- 150 gr unt
Mod de preparare
Foile:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine , se adauga nuca macinata, iar la final se pune faina, se omogenizeaza si se pune in tava tapetata cu hartie de copt(20x30) , se dau la cuptorul preincalzit (pe rand)la foc potrivit 25 min(pana se rumenesc). Se lasa la racit.
CREMA:
Galbenusurile , apa, esenta de vanilie, zaharul si cacaoa se amesteca .
Se pun pe abur si se amesteca continuu pana se ingroasa , apoi se lasa la racit.
Untul se freaca spuma si se incorporeaza lingura cu lingura in crema rece.
Asamblare:
Foaie, crema, foie, crema, foaie, crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|