Ingrediente
- Ingrediente pentru 4 foi :
- 8 linguri zahar
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte(sau chiar apa)
- 2 oua
- 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
- 30 linguri de faina (aprox.)
- un strop de sare
- Ingrediente pentru umplutura:
- 1 si 1/2 kg mere
- 1 lingurita scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g zahar
Mod de preparare
Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei . Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina culoare pe margini.
Umplutura:
Spalam merele,le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja)si le dam pe razatoarea mare. Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul.Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama. Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi .
Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona. Pudram cu zahar farin si servim.
Delicioasa! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi fragede si mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|