Prajitura cu foi si crema de portocale

Postat de privatelaura in Prajituri
21 Dec 2014 | 11594 vizualizari
Prajitura cu foi si crema de portocale

O prajitura buna si aromata care poate fi de ajutor in preajma sarbatorilor

Ingrediente

  • pt foi
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar brut
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • aprox 500 gr faina
  • pt crema
  • 600 ml lapte dulce
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar brut
  • 2 portocale
  • 3 linguri gris
  • 150 gr unt
  • pt ornat
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Lasam ingredientele la temperatura camerei.

Pregatim aluatul pentru foi.

Intr-un castron, punem bicarbonatul de sodiu si adaugam laptele dulce. Amestecam, adaugam zaharul, un praf de sare. Amestecam pana se topeste zaharul, adaugam uleiul. 

Cacaoa o amestecam cu faina. Peste ingredientele umede adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Daca e cazul,mai adaugati un pic de faina, desi tinut la frigider aluatul capata consistenta ideala.

Dupa ce am terminat de facut aluatul, ambalam in folie alimentara si il tinem 1 ora la frigider.

Dupa ce a stat la frigider, scoatem aluatul, il impartim in 4 portii egale, din care intindem 4 foi dreptunghiulare. Intepam fiecare foaie cu o furculita, inainte de a o baga la copt.

Lasam foile la racit dupa ce s-au copt.

Intr-un castron, mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul si cateva linguri de lapte. Adaugam restul de lapte si punem pe foc la fiert. Adaugam cele 3 linguri de gris si lasam sa fiarba pana capata consistenta crema. Intre timp, spalam bine portocalele. Radem coaja si stoarcem sucul. 

Luam de pe foc crema si adaugam sucul si coaja de portocale. Lasam la racit.

Untul moale il mixam adaugam treptat din crema de gris pana o incorporam pe toata.

Alternam foile cu crema, incheiem cu ultima foaie peste care presaram un strat generos de nuca de cocos. Asezam o hartie de copt peste prajitura, punem o greutate peste ea si o dam la rece. Trebuie lasata cel putin o zi la fragezit.

Ornam cu bombonele colorate sau cu ce doreste fiecare.

Este extrem de buna si aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Foile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu zmeura

Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2014, 20:24
multumim ca esti cu noi!
la 21.12.2014, 20:25
Imi place si prajiturica ta
la 21.12.2014, 20:25
iamii iamii super delicios
la 21.12.2014, 20:25
Nici o sarbatoare fara Laura ce faina e prajitura
la 21.12.2014, 20:27
frumoasa si gustoasa1

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking