Prăjitură cu foi şi umplutură de mere

Postat de diaconta in Prajituri
27 Oct 2015 | 5482 vizualizari
Prăjitură cu foi şi umplutură de mere

Nu ştiu de ce dar parcă toamna simt nevoia sa fac prăjituri care să umple casa cu arome care să mă îmbie la leneveala,să creeze acea atmosferă de tihnă în casă.Cât de plăcut este ca mirosul de măr,vanilie şi scorţişoară să ne gâdile simţurile. Iar prăjiturica asta s-a dovedit a fi perfecta! Fragedă,aromată,cu multa umplutură,ce mai,o minunăţie. Parcă nici nu ne-am aştepta de la o prăjitura atât de simplă să fie atât de bună. V-o recomand cu mare drag.

Ingrediente

Ingrediente foi:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte caldut
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • Sare
  • Vanilie
  • coaja de lamâie
  • Faina cât cuprinde (eu am masurat-o si am avut nevoie de 690 g)

Ingrediente umplutura:

  • 2 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • 60 g unt
  • 1 lingura gris
  • Vanilie
  • Scortisoara

Mod de preparare

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.

Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul.

Am pus sarea si vanilia dupa care am încorporat treptat faina.

Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.

Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.

Am pus aluatul la frigider cât am curatat si razuit merele.

Am împartit aluatul în patru parti,pentru cele 4 foi.

Eu am folosit o tava de 38x25 cm,foile au iesit cam subtiri,dar zic ca a fost suficient.

Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.

Am copt foile pe fundul tavii,pe care am pus o hârtie de copt.

Am copt fiecare foaie la 170 de grade pentru 12-15 minute.

Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta dar cu hârtia de copt între ele.

Cât s-au racit am pregatit umplutura.

Am caramelizat zaharul,când a devenit aramiu,am adaugat untul si am amestecat pâna s-a topit.

Am pus merele peste caramel si am lasat pâna ce au mai avut doar putin sirop.

Am adaugat o lingura de griş si am mai lasat pâna ce acesta a absorbit tot siropul ramas.

Am pus vanilia si scortisoara.

Am lasat crema de mere sa se raceasca,apoi am împartit-o în trei si am umplut foile.

Am pus folie alimentara peste foi si le-am lasat la frigider peste noapte.

Foile s-au înmuiat foarte bine.

Am pudrat cu zahar.

Poftă bună !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi şi umplutură de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Iata cum se prepara reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci Se pune făina într-un castron împreună cu untura, sarea și zahărul și se frământă astfel...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si umplutura de mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu foi si umplutura de mere

Se pregătește mai întâi aluatul. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2015, 21:39
O super bunatate!
la 27.10.2015, 21:41
Wow!!!!De 3 ori wow!
la 27.10.2015, 21:44
buna buna
la 27.10.2015, 21:59
Ce mult imi place
la 27.10.2015, 22:15
excelenta

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking