Ingrediente
- 6 oua
- 400 ml frisca lichida
- 375 g zahar
- 400 g faina
- 1 praf de copt
- 2 linguri rase cacao
- 200 g capsuni
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 fiola esenta de rom
- 1 lingura zeama de lamaie
- un praf de sare
- Mai avem nevoie
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam frisca lichida si esenta de rom si mixam incontinuare.
Cernem faina si o amestecam cu sarea.
Adaugam treptat faina peste amestecul de mai sus. Amestecam folosind o lingura de lemn.
Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam in compozitie.
Impartim compozitia in doua.
In jumatate din compozitie adaugam cacao si amestecam.
Tapetam o forma(30/22) cu hartie de copt si turnam compozitia cu cacao apoi compozitia simpla.
Taiem capsunile felii si le asezam deasupra aluatului.Dam la cuptor(preincalzit in prealabil), la 180 grade timp de aproximativ 30 min. pana cand prajitura este usor rumenita si bine facuta(facen testul scobitorii)Lasam prajitura sa se raceasca in tava dupa care o pudram cu zahar pudra si apoi o taiem patratele.
(Sursa de inspiratie, Laura Adamache......http://www.lauraadamache.ro/2012/03/prajitura-cu-frisca-si-capsuni.html.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|