Ingrediente
- 5 oua
- 200 gr de zahar
- 200 gr de faina
- 1 zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 200 gr nuca macinata
- 300 gr dulceata de caise
- 2oo gr de frisca(creme Patisserie)
Mod de preparare
Intr-un castron punem cele 5 oua intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si le mixam bine pana se albesc putin. Adaugam faina treptat si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza toata faina. Compozitia o turnam intr-o forma termorezistenta si dam la cuptor la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.
Frisca o batem bine cu 1 lg de zahar, adaugam dulceata si nuca macinata. Cand blatul este gata il scoatem si-l taiem in doua.
Umplem cu crema prima parte,adaugam si a doua parte de blat si ornam cu crema.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca,nuca si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|