Prăjitură cu fructul dragonului

Postat de simonacallas in Prajituri
6 Mai 2014 | 8286 vizualizari

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu e spectaculos dacă îl mănânc separat. L-am gustat şi într-adevăr aşa este: gustul său nu e unul care să impresioneze, nici nu poate fi definit. E prea delicat pentru papilele noastre obişnuite cu aromele mai tari. Reţetarul internautic pentru acest fruct este extrem de sărac. Găsisem ceva interesant, dar utiliza pitaya cu miezul roz, şi m-am rugat ca ceea ce cumpărasem eu să aibă miezul roz; dar n-a fost aşa, am nimerit pitaya cu miezul alb. Aşa că mi-am bătut capul o zi întreagă cum să-l gătesc. Şi am ales să îl combin cu ciocolată şi cu vişine. Rezultatul este inimaginabil. Savoarea ciocolatei amare, cu gustul dulce-acrişor al cremei de vişine, sunt minunat întregite de cuburile de pitaya, care, în acest context, se percep ca o boare umedă şi zglobie, în arşiţa verii…

Inapoi la reteta

Comentarii (32)

la 11.05.2014, 11:11
Mokuska

Xandrinne
la 08.10.2016, 16:36

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking