Prăjitură cu fructul dragonului

Postat de simonacallas in Prajituri
6 Mai 2014 | 8354 vizualizari

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu e spectaculos dacă îl mănânc separat. L-am gustat şi într-adevăr aşa este: gustul său nu e unul care să impresioneze, nici nu poate fi definit. E prea delicat pentru papilele noastre obişnuite cu aromele mai tari. Reţetarul internautic pentru acest fruct este extrem de sărac. Găsisem ceva interesant, dar utiliza pitaya cu miezul roz, şi m-am rugat ca ceea ce cumpărasem eu să aibă miezul roz; dar n-a fost aşa, am nimerit pitaya cu miezul alb. Aşa că mi-am bătut capul o zi întreagă cum să-l gătesc. Şi am ales să îl combin cu ciocolată şi cu vişine. Rezultatul este inimaginabil. Savoarea ciocolatei amare, cu gustul dulce-acrişor al cremei de vişine, sunt minunat întregite de cuburile de pitaya, care, în acest context, se percep ca o boare umedă şi zglobie, în arşiţa verii…

Inapoi la reteta

Comentarii (32)

la 06.05.2014, 19:36
Ce culoare faina are...
la 06.05.2014, 19:36
nu am auzit niciodata de fructu asta , nici nu stiu cum arata as fi super curioasa sa gust praji ta
la 06.05.2014, 19:37
Asa mult imi place fructul acesta!
la 06.05.2014, 19:38
Nu stiu cum este acel fruct, dar arata tare bine prajitura ta!
la 06.05.2014, 19:38
Foarte frumoasa!
la 06.05.2014, 19:45
Ups,ai lasat dragonul fara....fruct?
la 06.05.2014, 19:47
ce pot sa zic e dementiala
cleme
la 06.05.2014, 19:49
la 06.05.2014, 19:49
Interesanta si foarte frumoasa, ca de obicei!!
la 06.05.2014, 20:06
am vazut prajituri pe site-uri straine cu acest fruct, insa nu stiam daca se gaseste si la noi ! imi place combinatia culorilor, caci gustul nici macar nu mi-l inchipui
la 06.05.2014, 20:06
Felicitari!♥♡♡♡♥
la 06.05.2014, 20:11
Rocsi, si mie mi-a placut culoarea

Luana, se gaseste la Metro si, din cand in cand, la Cora; la Metro e mai ieftin. Si eu l-am cumparat tot din curiozitate

Adriana, inseamna ca tu ai inteles despre ce vorbesc in introducere

Merisor, m-am straduit sa explic cat am putut de bine. Dar eu zic ca merita sa-l gusti, macar ca sa poti spune ca stii cum e

Nicole

Cleme, pai l-am lasat fara frust, dar pentru el altceva conteaza mai mult, nu-i asa?

Bya, apoi daca tu zici ca e dementiala, asa o fi, da’ nu sunt sigura daca te referi la prajitura sau la Cleme – eu oricum sunt de acord

Daniela

Simona mea (imi suna ca si cum as vorbi cu mine insami ) tu esti o draguta, ca de obicei

Ela, am povestit mai la deal, gustul e greu de desenat, de aia nu poti sa stii exact pana cand nu il gusti

Claudia

Va multumesc mult, tuturor
la 06.05.2014, 20:17
foarte frumoasa prezentarea
la 06.05.2014, 20:23
Multumesc, iubitico
la 06.05.2014, 20:43
Simona, in Olanda se gaseste peste tot si l-am incercat si eu din curiozitate. Am facut o tarta cu branza cu el. Mi-a placut foarte mult: http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-fructul-dragonului-39201.html

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking