Ingrediente
- pentru aluat:
- 470 g faina
- 120 g zahar pudra
- 1 plic praf de copt
- coaja de la o lamaie sau esenta de lamaie
- 180 g unt moale
- 1 lingura cu varf de smantana
- 6 galbenusuri
- 1 praf de sare
- pentru umplutura:
- 1 borcan gem de caise
- 6 albusuri
- 150 g nuci coapte si macinate
- 150 g zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Mixezi untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, smantana si esenta de lamaie. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanti pana obtii un aluat moale, care nu se mai lipeste de peretii vasului. Intinzi aluatul intr-un dreptunghi pe care il intinzi in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
Intepi aluatul cu furculita si il ungi cu gem.
Bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugi zaharul in mai multe etape si bati pana obtii o bezea tare si lucioasa. Incorporezi delicat nucile si intinzi bezeaua peste gem. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a racit complet, o portionezi cu ajutorul unui cutit usor umezit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|