Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

Postat de Bucataras in Prajituri
27 Sep 2024 | 139 vizualizari
Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

Această prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre dulce și crocant! Pentru această Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, zahăr, ouă, făină, gem, nucă.    

Ingrediente

  • Ingrediente Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri:
  • 100 unt moale
  • 3 gălbenușuri
  • 100 zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 180 făină
  • esență vanilie
  • 1 borcan de gem - 370-400 g
  • Bezea:
  • 3 albușuri
  • 100 zahăr
  • un praf de sare
  • 75 g nucă măcinată

Mod de preparare

Cum se prepara Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri:

Într-un bol, mixează untul cu zahărul până devine cremos. Adaugă gălbenușurile unul câte unul, apoi esența de vanilie. 

Încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt și sarea. Frământă până obții un aluat omogen. Întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Întinde uniform gemul peste aluatul din tavă. Alege un gem care nu este prea lichid pentru a nu se împrăștia prea mult.

Bate albușurile cu un praf de sare până devin spumoase.

Adaugă treptat zahărul, mixând până obții o bezea tare și lucioasă. Încorporează nuca măcinată în bezea, apoi intinde bezeaua peste stratul de gem. Nivelează frumos.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 190 grade C, timp de 30 minute sau până se rumenește frumos.

După coacere, lasă prăjitura la temperat. O poți porționa după ce s-a răcit de tot.

Poftă bună la o prăjitură delicioasă!

O altă prajitură bună este si Prajitura cu foi cu bulion, fragedă si gustoasă, Prajitura Petra sau Prajitura Albinita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu iaurt si visine

Postat de Bunica

Prajitura cu iaurt si visine

Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet. Visinele le-am spalat si le-am scos samburii. Branza "Ceva fin...

Citeste continuarea

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Postat de comanligia

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Iata cum se prepara Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2024, 16:12
la 27.09.2024, 19:54
Si eu fac prajitura asta si tare ne place!
la 27.09.2024, 21:41

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking