Ingrediente
- 4 oua
- un pahar de zahar
- 3 pahare faina
- un borcan de gem ( eu am avut de piersici, ar fi mers mai bine de prune)
- un praf de copt
- o jumatate pahar ulei
- un pahar de lapte
- esenta de vanilie
- colorant rosu
- nuca
- un praf de sare
Mod de preparare
Batem ouale cu parful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam bine, adaugam si uleiul, laptele, faina, praful de copt, esenta si mixam bine pana se omogenizeaza bine compozitia, nu trebuie sa iasa groasa, ci ca la padispan.
Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata, punem cateva picaturi de colorant deasupra compozitie si cu ajutorul unei furculite imprastiem in toata tava, dupa care dam la cuptor pt cca 10-15 min, apoi o scoatem si punem gemul deasupra si nuca amacinata si mai dam pt inca 1-15 min la foc mic.
O lasam sa se raceasca dupa care o taiem dupa preferinte
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|