Prăjitură cu inimă de bezea şi ciocolată

Postat de diaconta in Prajituri
24 Iul 2011 | 7892 vizualizari
Prăjitură cu inimă de bezea şi ciocolată

Imi plac deserturile in care intalnesti la fiecare bucatica cate o aroma diferita,o aroma care iti este pe plac.Asa este si prajiturica aceasta,cu blatul pufos presarat cu bobite de coacaze rosii,"inima" crocanta de bezea,alune si ciocolata,crema fina si aromata cu vanilie,iar daca-i mai adaugam putina ciocolata la final,e tocmai ceea ce avem nevoie pentru o zi de Duminica mohorata.Numai bun un rasfat dupa hoinareala de ieri pe plaiuri maramuresene.

Ingrediente

Blat:

  •        5 ouă
  •        o cană (200 ml) zahăr
  •        ¾ cana cu ulei
  •        O cană plus 3 linguri faină
  •        ½ plic praf de copt cu sofran
  •        3 linguri apa
  •        Un praf de sare
  •        zahăr vanilat
  •        lamâie
  •        bobiţe de coacăze roşii

Bezea:

  •        4 albuşuri
  •        6 linguri zahăr
  •        4 linguri alune măcinate

Stratul de ciocolată:

  •        150 gr ciocolată
  •        5 linguri frişcă lichidă
  •        20 gr unt

Cremă de vanilie:

  •        250 gr Mascarpone
  •        200 gr frişcă lichidă
  •        3 linguri smantana
  •        4 gălbenuşuri
  •        3 linguri zahăr pudră
  •        2 linguri amidon alimentar
  •        400 ml lapte
  •        10 gr gelatină albă
  •        Zeamă de lămâie
  •        Zahar vanilat

Pentru decor am folosit frisca,aschii si bilute de ciocolata.

Mod de preparare

Blat:

Ouale se mixeaza împreuna cu zaharul si zaharul vanilat,pana cand se deschid la culoare si se formeaza o spuma densa.Se adauga uleiul in fir subtire mixand in continuare.La final faina amestecata cu praful de copt.Asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si punem deasupra bobitele de coacaze rosie.

Pentru bezea,mixam albusurile cu 6 linguri de zahar si alunele macinate(se poate folosi si nuca,eu nu am avut).

Punem bezeaua deasupra compozitiei de blat si punem in cuptorul preincalzit,aproximativ 40 de minute.Bezeaua trebuie sa fie crocanta cand este gata.O lasam in cuptor pana cand se raceste.

Pentru stratul de ciocolata,punem ciocolata rupta bucati  impreuna cu frisca si untul pe bain marine sa se topeasca.Apoi o punem peste blatul cu bezea.

Crema

Punem gelatina la hidratat in zeama de lamaie si putina apa.

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra  si amidon.Incalzim laptele,apoi il turnam cate putin peste galbenusuri.Adaugam si zaharul vanilat.Transferam din nou amestecul in cratita si fierbem la foc mic pana cand se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca.

Mixam si frisca impreuna cu smantana.

Amestecam crema Mascarpone cu crema de galbenusuri.Punem si gelatina pe care am incalzit-o in cuptorul cu microunde(fara s-o fierbem).La final incorporam si frisca batuta.

Ansamblare:

Se pune crema peste blatul  cu bezea si ciocolata si ornam cu frisca,aschii si bilute de ciocolata sau dupa inspiratia fiecaruia.

 Gata reteta…..sa aveti pofta!!!!

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu inimă de bezea şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (86)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura inima cu blat de bezea si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Prajitura inima cu blat de bezea si crema de vanilie

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Nuca se taie bucati mai maricele iar rahatul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2011, 12:53
portia e a mea
la 24.07.2011, 12:56
Lau,ce pot eu sa zic daca-ti place,e a ta
la 24.07.2011, 12:57
mananc numai una sa las si la fete
la 24.07.2011, 12:58

Eu vreau..tava..cu totul
ce-mi pasa mie de restu'?
la 24.07.2011, 12:59
si eu vreau

Vezi toate comentariile (86)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking