Ingrediente
Pt. blat:
- 4 albusuri
- un praf de sare
- 4 lg zahar
- 4 lg faina
- 1/2 plic praf de copt
- o mana de nuca
- o mana de rahat
- 2-3 lg ulei
Pt. crema:
- 400 ml lapte
- 3 lg zahar
- 1 plic budinca de vanilie
- 100 ml frisca lichida
Pt.decor:
- frisca
- cateva visine
- ciocolata
Mod de preparare
Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Nuca se taie bucati mai maricele iar rahatul se taie cubulete mici. Faina se amesteca cu praful de copt. Se toarna faina, se amesteca prin rasturnare iar la final se adauga nuca si rahatul. Se omogenizeaza amestecul si se toarna intr-o tava in forma de inima unsa bine cu unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca.
Crema: Praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte. Restul laptelui se pune pe foc impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba, se toarna in fir subtire budinca, amestecand continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se fiarbe pana se ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca bine.
Se mixeaza frisca. Se pastreaza din ea pentru decor, restul se amesteca cu budinca racita.
Se toarna crema peste blatul de bezea. Se niveleaza. Se decoreaza cu visine fara samburi, se unge pe margini cu frisca, se orneaza cu moatze de frisca deasupra si se stropeste apoi cu ciocolata topita. Se da la rece pentru cel putin o ora inainte de servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inima cu blat de bezea si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|