Prajitura inima cu blat de bezea si crema de vanilie

Postat de mirela0911 in Prajituri
20 Feb 2016 | 3566 vizualizari
Prajitura inima cu blat de bezea si crema de vanilie

Un desert delicios, singura problema fiind aceea ca a fost prea putin. Am preparat aceasta inima din ingrediente in cantitati mici, pe care nu puteam sa le folosesc intr-o reteta mai sofisticata si a rezultat acest desert delicios pentru care, ca de obicei la ultima bucata, se ajunge la "cearta"! :D

Ingrediente

Pt. blat:

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • o mana de nuca
  • o mana de rahat
  • 2-3 lg ulei

Pt. crema:

  • 400 ml lapte
  • 3 lg zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 ml frisca lichida

Pt.decor:

  • frisca
  • cateva visine
  • ciocolata

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Nuca se taie bucati mai maricele iar rahatul se taie cubulete mici. Faina se amesteca cu praful de copt. Se toarna faina, se amesteca prin rasturnare iar la final se adauga nuca si rahatul. Se omogenizeaza amestecul si se toarna intr-o tava in forma de inima unsa bine cu unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte. Restul laptelui se pune pe foc impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba, se toarna in fir subtire budinca, amestecand continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se fiarbe pana se ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca bine.

Se mixeaza frisca. Se pastreaza din ea pentru decor, restul se amesteca cu budinca racita. 

Se toarna crema peste blatul de bezea. Se niveleaza. Se decoreaza cu visine fara samburi, se unge pe margini cu frisca, se orneaza cu moatze de frisca deasupra si se stropeste apoi cu ciocolata topita. Se da la rece pentru cel putin o ora inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inima cu blat de bezea si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prăjitură cu inimă de bezea şi ciocolată

Postat de diaconta

Prăjitură cu inimă de bezea şi ciocolată

Blat: Ouale se mixeaza împreuna cu zaharul si zaharul vanilat,pana cand se deschid la culoare si se formeaza o spuma densa.Se adauga uleiul in fir subtire mixand in continuare.La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2016, 20:08
Ce inimioara frumoasa ai facut
la 20.02.2016, 20:10
Ce as vrea sa gust si eu din inimioara!
la 20.02.2016, 20:16
Of , inimioara , nu-mi dai pace nicicand
la 20.02.2016, 20:18
Cam foarte buna inimioara asta a ta!
la 20.02.2016, 20:21
super bun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking