Prajitura cu jeleu

Postat de andaoana in Prajituri
15 Apr 2015 | 3214 vizualizari
Prajitura cu jeleu

Va propun o prajitura usoara, foarte racoritoare, nu foarte dulce dar gustoasa. Blatul este un blat mai putin obisnuit, dar eu il prefer pe aceasta in defavoarea blatului clasic cu multe oua.

Ingrediente

  •  Blat:
  • -125 gr faina (+/- 50 gr)
  • -30 gr cacao
  • -150 gr zahar
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonate
  • -50 ml ulei
  • -100 ml iaurt Pilos
  • -75 ml cafea
  • Jeleu:
  • -720 ml compot piersici
  • -10 g gelatina (6 foi)
  • Crema:
  • -200 ml frisca
  • -250 gr mascarpone
  • Decor
  • -ciocolata neagra
  • -fulgi de migdale

Mod de preparare

Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt , si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede (oul, iaurtul, uleiul,cafeua) .

Incet turnam ingredientele umede peste cele uscate si omogenizam bine. Daca vi se pare ca e prea moale compozitia (in functie de iaurtul folosit se poate sa difere putin cantitatea de faina). Trebuie sa avem o compozitie ca de chec. Turnam in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute , dar de siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Pregatim jeleul de piersici (puteti folosi alte fructe )

Cu ajutorul unui blender vertical facem compotul de piersici piure (cu sirop cu tot) . In 50 ml apa punem gelatina la inmuiat si apoi o punem pe foc pana se dizolva dar fara sa fiarba. Luam cu o lingura din piureul de fructe si adaugam peste gelatina si apoi turnam toata gelatina in piure amestecand rapid cu un tel.

Cand blatul este copt si racit turnam jeleu peste blat si dam la frigider pana cand se intareste .

Crema de mascarpone o facem doar in momentul in care jeleu este tare si putem sa punem peste el crema. Batem mascarponele cu frisca pana cand se intareste si nivelam peste jeleu. Gustati si adaugati zahar daca credeti ca e necesar.

 

Deasupra presaram ciocolata razuita si fulgi de migdale si punem din nou la frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Postat de Constelatialeu

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Iata cum se prepara Prajitura Cati, o reteta delicioasa  Blat 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2015, 11:22
frumoasa si gustoasa!
la 15.04.2015, 11:26
la 15.04.2015, 11:46
Vreau si eu o bucatica
la 15.04.2015, 11:54
Ce prajitura buna ai facut!
la 15.04.2015, 12:02
asta e ca in melodia celor de la Vunk

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking