Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Postat de simona72 in Prajituri
2 Iul 2016 | 5069 vizualizari
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. 

Ingrediente

Aproximativ 14 bucati fursecuri ”Limbi de pisica”

  • 100 gr biscuiti digestivi
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri lichior Amaretto sau esenta de migdale
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 cutiuta branzica pufoasa cu smantana de la Delaco
  • 3 linguri zahar brut+3 linguri zahar pudra
  • 500 gr cirese
  • 100 ml apa rece
  • 8 buc marshmallow
  • 1+1/2 lingura gelatina granule
  • Pentru décor:
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • Cirese proaspete+cirese confiate
  • Bombonele de ciocolata, aschii de ciocolata,tigarete de ciocolata

Mod de preparare

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica. Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se amesteca compozitia si se toarna peste fursecuri. Limbile de pisica sunt niste fursecuri subtiri, motiv pentru care am dorit sa imbogatesc putin stratul cu biscuiti.

Ciresele(fara samburi) se amesteca cu zaharul brut si se lasa deoparte pana incepe sa se inmoaie si sa-si lase sucul, aproximativ 30 minute…Se pun ciresele cu zaharul pe foc, se adauga 50-100 ml apa, se lasa sa fiarba maxim 5 minute. Se adauga bucatile de marshmallow taiate in sferturi si se amesteca. Gelatina se pune la hidratat impreuna cu 100 ml apa rece, apoi se adauga la compozitia calda de cirese. Se amesteca pana gelatina s-a dizolvat, se lasa sa se raceasca complet si incepe sa se inchege.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana capata consistenta. Se adauga branzica cu smantana si se mai mixeaza pana ingredientele sunt incorporate complet.

In tava de chec peste biscuiti se pune frisca mixata cu branzica. Se introduc cateva cirese coapte in frisca, restul de piscoturi se inmoaie in sosul de la cirese, se pun peste frisca si se apasa usor cu degetul. Deasupra se pune amestecul de cirese racit si usor inghegat. Se aduna marginile foliei alimentare, se da la frigider pentru 3-4 ore. Dup ace compozitia s-a intarit se scoate cu o miscare ferma din tava. Se inlatura folia alimentara. Se topeste pe baie de aburi cicolata neagra impreuna cu laptele. Se decoreaza prajitura cu ciocolata topita, se folosesc pentru décor aschii de ciocolata alba si neagra, cirese proaspete si cirese confiate, tigarete din ciocolata, bombonele…

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu capsuni si cirese

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu capsuni si cirese

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar. Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati...

Citeste continuarea

Prajitura roz cu cirese

Postat de Veronica22

Prajitura roz cu cirese

Se bat albusurile cu apa,adaugam zaharul,apoi dupa ce zaharul s-a topit adaugam alternativ cate o lingura de ulei si un galbenus. Praful de budinca se amesteca in compozitie usor,apoi faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2016, 12:46
ce bine arata!
la 02.07.2016, 12:47
wooow, ce bine arata!
la 02.07.2016, 13:12
buna buna
la 02.07.2016, 13:24
Faina
la 02.07.2016, 13:32
ce deliciu

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking