Prajitura roz cu cirese

Postat de Veronica22 in Prajituri
28 Feb 2013 | 4285 vizualizari
Prajitura roz cu cirese

Ingrediente

Blat:

  • 8 oua,
  • 8 linguri de apa,
  • 8 linguri de ulei,
  • 200 gr zahar,
  • 360 gr faina,
  • 3 plicuri budinca de capsuni,
  • 1 praf de copt.

Crema:

  • 1 l lapte,
  • 3 plicuri budinca de vanilie,
  • 15 linguri de zahar,
  • 300 ml frisca,
  • 400 gr cirese fara samburi(eu am avut congelate)

Jeleu:

  • 20 gr gelatina,
  • 200 gr cirese fara samburi,
  • 200 gr zahar,
  • 300 ml must de struguri negri(ciresele de la congelator iar mustul l-am oprit din fierbere in toamna cand am facut vin si l-am pastrat la frigider

Mod de preparare

Se bat albusurile cu apa,adaugam zaharul,apoi dupa ce zaharul s-a topit adaugam alternativ cate o lingura de ulei si un galbenus.
Praful de budinca se amesteca in compozitie usor,apoi faina si praful de copt.

Blatul se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt 40 min.

Dupa ce s-a copt,se scoate din tava,se lasa la rece,apoi se sectioneaza pe jumatate.
Crema:Budinca se fierbe,se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.Cand este rece,se mixeaza 2-3 min,se adauga frisca si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema pufoasa.
Ciresele(intrega cantitate-600 gr) se pun la fiert cu mustul si zaharul 10 min. Se scot o parte(400 gr) iar restul se lasa in must si se lasa sa se racoreasca.Gelatina se hidrateaza in 2-3 linguri de must si apoi se adauga in mustul caldut.

Peste prima foaie punem crema peste care care asezam ciresele scurse bine si racite.

Punem a doua foaie peste care punem compozitia de must care este aproape rece.

lasam sa se racesca complet si jeleul sa se inchege bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura roz cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese

Postat de momo121

Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixam la viteza mica, adaugam si putina aroma de vanilie si rom pentru...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese

Postat de ctlina

Desert prajitura cu cirese

Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2013, 08:15
la 28.02.2013, 08:34
la 28.02.2013, 12:08
la 28.02.2013, 12:28
A mai ramas o bucatica?
la 28.02.2013, 13:59
Iau si eu o bucatica e foarte buna

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking