Prajitura cu kaki si ciocolata neagra

Postat de oanapl in Prajituri
22 Feb 2017 | 2625 vizualizari
Prajitura cu kaki si ciocolata neagra

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g ciocolata amara
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g nuci
  • 3 buc kaki
  • 6 oua
  • 150 g unt
  • 180 g zahar brun
  • 1-2 lingurite de scortisoara

Mod de preparare

Cureti 2 fructe kaki de coaja, le tai cubulete si le mixezi pana obtii o crema foarte fina.
Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.
Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.
Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul (macinat), pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.
Adaugi si pulpa de kaki si omogenizezi. Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.
Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus cu ajutorul unei lingure de lemn.
Tapetezi forma cu hartie de copt si adaugi aluatul.
Coci prajitura, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 40-50 de minute. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, o intepi cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, prajitura este coapta, daca iese umeda, o mai lasi la cuptor cca. 5 minute.
O lasi sa se raceasca in tava, apoi o tai in patratele/dreptunghiuri si decorezi cu felii de fructe kaki.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu kaki si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu branza si zmeura

Postat de GeorgianaGrigorescu

Prajitura cu branza si zmeura

Macinam biscuitii, topim untul si il amestecam cu biscuitii macinati. Asezam biscuitii intr-o tava (25/35 cm )in care am pus hartie de copt, apoi ii presam bine (eu am folosit un pahar). ...

Citeste continuarea

Rulada bicolora cu frisca si capsuni

Postat de simona72

Rulada bicolora cu frisca si capsuni

Pentru aluat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugam 3 lingurizahar si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2017, 14:22
la 22.02.2017, 15:27
buna
la 22.02.2017, 16:18
la 22.02.2017, 16:32
la 22.02.2017, 16:49
Kakiiiiiiiiiii,ce-mi place!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking