Ingrediente
- Foile:
- 3 galbenusuri
- 8 linguri de ulei
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de lapte
- 1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu
- 400 g faina
- 1 esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- Crema:
- 1 l de lapte
- 5 linguri de faina
- 1 galbenus de ou
- 10 linguri de zahar
- 1/2 cubulet de unt
- coaja si zeama de la o lamaie mare
- 1 esenta vanilie
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Se fac foile. Se amesteca ingredientele pentru foi si ceea ce rezulta este un aluat moale lipicios. La mine a fost nevoie de inca putin lapte pentru omogenizare( poate am pus putin mai multa faina datorita cantarului sau... nu stiu). Inca putina faina e de ajutor pentru a obtine un aluat maleabil.
Am intins foile cu putina faina direct pe foaia pergament, apoi fiecare foaie am pus-o la copt timp de 8-9 minute.
Le-am lasat la racit si m-am ocupat de crema.
Am pus laptele rece intr-o craticioara, apoi coaja de lamaie si faina in ploaie amestecand foarte bine cu telul, apoi galbenusul, zaharul si esenta . Am dat la foc mic spre potrivit la inceput amestecand pana s-a ingrosat usor apoi am adugat cubuletul de unt.
Am mai lasat doua trei minute pe foc, apoi am stins focul si am amestecat din cand in cand sa nu prinda crusta.
Cand s-a racit pe jumatate crema, am adaugat si zeama de lamaie amestecand pana la omogenizare.
Am umplut foile cu crema si apoi am dat la rece prajitura acoperita cu folie si am pus ceva greu deasupra sa se inmoaie mai bine.
Am taiat-o si am pudrat-o apoi am servit-o cu mare placere si cu gand de multumire Corinutei.
Prajiturica cu forma speciala si floricica.... cu dedicatie Corinei...
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|