Prajitura cu malai si branza

Postat de merisor67 in Prajituri
16 Ian 2017 | 19524 vizualizari
Prajitura cu malai si branza

O prăjitură fix pe gustul meu! Am combinat brânza proaspătă cu brânza telemea, bine, nu foarte multă brânză telemea, ca să nu iasă prăjitura sărată, doar atât cât să schimbe gustul. Folosesc combinația aceasta și la plăcinte și la paste cu brânză și mi se pare ideală.

Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 200 g zahăr
  • 400 g smântână
  • 350 g brânză proaspătă de vaci
  • 150 g brânză telemea
  • 100 g unt(65%)
  • 250 g mălai
  • 150 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 50 g stafide
  • 2 fiole esență de vanilie(2x8 ml)
  • În plus:
  • puțin ulei sau unt pentru uns tava
  • zahăr pudră

Mod de preparare

 Mai întâi pregătim toate ingredientele.

Amestecăm brânza proaspătă cu telemeaua dată pe răzătoarea mare, sau sfărâmată cu furculița.

Este bine să mai rămână și bucățele mai mari de telemea, cel puțin mie îmi place când găsesc în prăjitura dulce un cubuleț de brânză sărată.

Mălaiul îl măcinăm cât de fin se poate, cu râșnița de cafea, sau alegem un mălai extrafin.

Făina o cernem împreună cu praful de copt.

Stafidele le punem la hidratat în apă cât să fie acoperite și le lăsăm 30 de minute, cel puțin.

Când toate aceste ingrediente sunt pregătite, ne apucăm de lucru.

Separăm gălbenușurile de albușuri.

Albușurile, presărate cu un praf de sare, le dăm deoparte și le lăsăm la temperatura camerei pentru că se mixează mai bine dacă nu sunt foarte reci.

Mixăm untul moale cu gălbenușurile și jumătate din zahărul transformat în pudră, până obținem o compoziție omogenă.

Adăugăm smântâna, omogenizăm din nou, apoi adăugăm mălaiul, făina, esența și lăsăm compoziția să se odihnească 30 de minute, pentru a se hidrata mălaiul.

Adăugăm apoi brânza și stafidele hidratate și bine scurse și omogenizăm, din nou, compoziția.

Mixăm albușurile spumă, adăugând treptat și restul de zahăr și pe cel vanilat, apoi, încorporăm bezeaua în compoziția de prăjitură, cu ajutorul unei spatule, executând mișcări circulare, de jos în sus, pentru a obține o compoziție aerată.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu ulei sau unt și îi pudrăm cu puțin zahăr pudră(acesta ajută la desprinderea prăjiturii de pe pereți).

Răsturnăm încet, în tavă, compoziția de prăjitură cu mălai și brânză și o nivelăm, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute,sau până când prăjitura este bine rumenită și trece testul scobitorii.

O lăsăm apoi să se tempereze în tavă și o porționăm, apoi o servim pudrată cu zahăr, alături de un iaurt, un ceai, sau o cafea.

Am folosit brânză proaspătă, de la țară, nu din comerț, la fel și telemeaua.

Oricum ar fi, tot bună va ieși această prăjitură cu mălai și brânză, deci preparați-o cu incredere, iar dacă aveți îndoieli că nu vă va plăcea combinația de brânză telemea cu brânză proaspătă, puneți cantitate întreagă doar de brânză proaspătă.

Eu v-aș sugera totuși să testați combinația! ;)

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu malai si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu perlute de branza

Postat de Corina33

Prajitura cu perlute de branza

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, smantana,esenta de vanilie, malaiul si faina amestecata cu praf de copt. La sfarsit se adauga untul topit, branza si stafidele. Intr-o tava...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza si malai

Postat de nadina73

Prajitura cu branza si malai

Branza cottage este o branza granulata care isi pastreaza forma de granula si dupa coacere,probabil trebuie sa fie si in tara sau daca nu se poate incerca cu cea de vaca, dar nu raman granulele in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2017, 09:06
Direct la favorite merge
la 16.01.2017, 09:12
Super buna, atat sarata cat si dulce!
la 16.01.2017, 09:15
Mulțumesc, fete dragi!
la 16.01.2017, 09:21
Imi place prajitura ta dulce- sarata !
la 16.01.2017, 09:26
buna buna

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking