Prajitura cu branza si malai

Postat de nadina73 in Dulciuri
8 Aug 2010 | 16029 vizualizari
Prajitura cu branza si malai

Este o reteta foarte buna! Eram la o prietena si a pus pe masa o farfurie cu prajitura si ma tot uitam la ea. La un moment dat am intrebat-o cu ce este si mi-a zis - probeaza sa vezi daca iti place! Am gustat, era foarte buna! Simteam un gust placut de banza, dar nicidecum de faina de malai. Sotul a zis sa iau reteta, ca e grozava!

Ingrediente

pentru  tava mica:

  • 3 oua
  • 600 g iaurt
  • 200 smantana
  • 250 g branza cottage (branza de vaci granulata)
  • 75 g unt
  • 1  1/2 pahar de zahar
  • 1 pahar faina de malai fina
  • 1/2 pahar faina pt biscoci(este o faina cu praf de copt in ea,se poate si faina simpla si se pune 1 praf de copt)
  • 150 g stafide
  • 1 sticuluta esenta vanilie
  • putina sare
  • 100 ciocolata +2 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Branza cottage este o branza granulata care isi pastreaza forma de granula si dupa coacere,probabil trebuie sa fie si in tara sau daca nu se poate incerca cu cea de vaca, dar nu raman granulele in blat.

Se amesteca toate ingredientele  impreuna, inafara de ciocolata, unt  si frisca lichida

Untul se topeste, dupa care se amesteca cu restul ingrediantelor  la final.

Se unge o tava cu unt bine, apoi se toarna compozitia, dupa care se pune ciocolata topita si amestecata cu frisca lichida din loc in loc, dupa care se trece cu lama unui cutit prin ea ,se da tava la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.

Se taie rece.

Este grozava! Merita sa o incercati; usor de preparat si foarte gustoasa.

Eu am facut in tava mare, 1 portie si jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si malai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu malai si branza

Postat de merisor67

Prajitura cu malai si branza

 Mai întâi pregătim toate ingredientele. Amestecăm brânza proaspătă cu telemeaua dată pe răzătoarea mare, sau sfărâmată cu furculița. Este bine să mai...

Citeste continuarea

Prajitura cu perlute de branza

Postat de Corina33

Prajitura cu perlute de branza

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, smantana,esenta de vanilie, malaiul si faina amestecata cu praf de copt. La sfarsit se adauga untul topit, branza si stafidele. Intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2010, 18:53
ca de obicei o delicatese
la 08.08.2010, 18:59
Ce bine arata bunica mea stia sa faca o prajitura din asta mortala
la 08.08.2010, 19:03
Ce bine arata am venit si eu la o feliuta
la 08.08.2010, 19:48
mmm....imi place mult cum arata, o sa salvez si eu reteta sa i-o dau mamei, ca tocmai mi-a spus ca ar vrea sa faca zilele astea o praji cu branza.....bine ar fi o reteta noua....si uite ca am gasit-o. multumesc.
la 08.08.2010, 21:04
rocsi e grozava ,chiar merita sa o incerci

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking