Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

Postat de cris2711 in Dulciuri
14 Mai 2016 | 2408 vizualizari
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

Inspirata din reteta Andreei Caroline, combinatia mascarpone,capsuni si ciocolata impreuna cu frisca, delicios.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 170 g unt
  • 170 g zahar
  • 170 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • jumatate plic de praf de copt
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g ciocolata fina
  • 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1-2 linguri de zahar
  • 9-10 capsuni
  • nuca de cocos
  • nuca macinata

Mod de preparare

Intr-un castron de marime mijlocie se freaca untul si cu zaharul.

In alt castron se bat cu telul ouale cu laptele.

Faina si praful de copt se pun intr-un castron mai mare.

Intai se amesteca compozitiile oua-lapte cu cea unt-zahar dar cu grija, sa nu se taie.

Apoi se incorporeaza cu faina si praful de copt.

Se unge forma rotunda de copt cu margarina, apoi se toarna compozitia de aluat, se da la cuptor pana se coace, se face proba cu scobitoarea. Cand nu se mai ia aluat pe scobitoare este aluatul copt.

Pana se raceste aluatul, se pregateste crema.

Se ia o tigaie de marime normala in care se topeste ciocolata, apoi se adauga frisca lichida.

Se amesteca pana se formeaza crema.

Se ia de pe foc,se lasa la racit, apoi o incorporam cu mascarpone.

Crema obtinuta se intinde peste blatul racit.

Din frisca lichida, intaritor de frisca, zahar se face frisca, cu care se orneaza deasupra.

Capsunile se spala, apoi se dau prin zahar si se decoreaza peste frisca.

Peste crema am decorat cu nuca de cocos macinata si nuca macinata.

Prajitura se da la rece, cel putin doua ore.

Atentie: citeste si la Tipsuri!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Prăjitură cu vişine,căpşuni şi cremă fină de ciocolată

Postat de diaconta

Prăjitură cu vişine,căpşuni  şi cremă fină de ciocolată

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pâna au stat „băţ”. Apoi am început sa adaug zaharul câte o lingura. Am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 14.05.2016, 21:19
ce prajitura buna
la 14.05.2016, 21:21
Grozava prajitura ne-ai adus,Cris!
la 14.05.2016, 21:23
Crisulino ce-i dezmato-destrabalarea asta pe capul tau
la 14.05.2016, 21:28
O bunătate!
la 14.05.2016, 21:30
buna combinatie

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking