Prajitura cu mere

Postat de cristina1985 in Prajituri
20 Feb 2016 | 3330 vizualizari
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • Foi:
  • 200 g unt
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • coaja lamaie
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 8 lg rase de zahar
  • 1 lingurita se scortisoara
  • cuisoare (2-3 macinate)
  • 50g unt

Mod de preparare

Foile: Se topeste untul si se cerne faina. Cand s-a racit (untul) se toarna peste faina si se amesteca cu zaharul pudra, ouale, coaja de lamaie si praful de copt.Foile se fac in tava de 35x25 cm(eu nu am avut ).Aluatul se tine la frigider 1 ora in folie alimentara.Se imparte in 3.

Umplutura:Merele se curata de coaja si se se rad. Se adauga zaharul, scortisoara , cuisoarele. Cand sunt gata, se inchide focul si se adauga untul.

Se intind trei foi se se pune umplutura pe doua din ele.Se tine la cuptor cam 40 minute sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Iata cum se prepara Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat Se spală și se curătă merele. Se taie cubulețe potrivite ca mărime doar 4 dintre cele 6 mere, urmând ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2016, 12:05
la 25.02.2016, 21:22
foarte buna!
la 30.04.2016, 20:10
Am facut aceasta reteta de mai multe ori si am observat ca, daca pun mai putina faina (si anume 500-550 g ), aluatul este mai pufos, mai moale si se intinde mai bine. Deci, puneti faina treptat .

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking