Ingrediente
- 10 lg Green Sugar
- 13 lg apa minerala
- un praf de sare
- 13 lg ulei
- esenta de vanilie
- 1/2 lgt rasa bicarbonat de sodiu
- faina cat cuprinde
- 2-3 lg gris
- 8 mere potrivit de mari
- 4 lg Green Sugar
- coaja rasa de portocala
- 1 lg scortisoara
Mod de preparare
Intr-un bol se pune Green Sugar, praful de sare si apa minerala. Se amesteca pana se dizolva, apoi se adauga esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana se obtine un aluat mai vartos dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat sa se obtina un aluat moale si nelipicios. Se imparte in doua.
Se intinde o foaie cat dimensiunea tavii in care se va coace prajitura, se aseaza cu grija in tava tapetata cu hartie de copt si se presara deasupra gris.
Intre timp merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu cele 4 lg de Green Sugar, scortisoara si coaja proaspat rasa de portocala. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se niveleaza, se presara deasupra restul de gris apoi cu grija se aseaza cea de-a doua foaie intinsa. Se inteapa usor cu furculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se portioneaza si se serveste! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (de post) cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|