Prajitura cu mere (de post) cu Green Sugar

Postat de mirela0911 in Retete diabetici
3 Dec 2015 | 8928 vizualizari
Prajitura cu mere (de post) cu Green Sugar

A iesit o prajitura atat de bunaaaa, ca poti manca din ea cat vrei, pentru ca e preparata cu Green Sugar si se stie ca are 0 calorii si 0 indice glicemic. Este foarte buna chiar si pentru diabetici.

Ingrediente

  • 10 lg Green Sugar
  • 13 lg apa minerala
  • un praf de sare
  • 13 lg ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde
  • 2-3 lg gris
  • 8 mere potrivit de mari
  • 4 lg Green Sugar
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lg scortisoara

Mod de preparare

Intr-un bol se pune Green Sugar, praful de sare si apa minerala. Se amesteca pana se dizolva, apoi se adauga esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana se obtine un aluat mai vartos dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat sa se obtina un aluat moale si nelipicios. Se imparte in doua.

Se intinde o foaie cat dimensiunea tavii in care se va coace prajitura, se aseaza cu grija in tava tapetata cu hartie de copt si se presara deasupra gris.

Intre timp merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu cele 4 lg de Green Sugar, scortisoara si coaja proaspat rasa de portocala. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se niveleaza, se presara deasupra restul de gris apoi cu grija se aseaza cea de-a doua foaie intinsa. Se inteapa usor cu furculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se portioneaza si se serveste! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (de post) cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gris cu lapte si gem de capsuni cu Green Sugar- reteta video

Postat de Oana

Gris cu lapte si gem de capsuni cu Green Sugar- reteta video

Puneti laptele la fiert intr-o craticioara si adaugati indulcitorul natural Green Sugar. Cand incepe sa fiarba adaugati grisul in ploaie si amestecati usor cu un tel. Lasati pe foc pana incepe sa...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu morcovi fara zahar

Postat de eumimi

Desert prajitura cu morcovi fara zahar

Dam morcovul pe razatoarea mica. Faina o amestecam cu praful de copt, cu scortisoara si ghimbirul.  Batem ouale cu telul, adaugam uleiul si apoi iaurtul si batem bine dupa fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2015, 14:16
Nenea green asta posteste?
la 03.12.2015, 14:18
Daca e cu mere e tare buna!
la 03.12.2015, 14:23
ce praji buna
la 03.12.2015, 14:30
imi place mult
la 03.12.2015, 14:32
tare buna!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking