Ingrediente
Ingrediente Reteta simpla si usoara de prajitura cu mere in aluat
- 3 oua
- 250 g zahar
- un praf de sare
- 5 lg ulei
- 300 g mere si gutui
- 1 lgt scortisoara
- 300 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 50 g stafide
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Cum se prepara reteta simpla si usoara de prajitura cu mere in aluat
Intr-un bol, se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga uleiul, scortisoara, coaja rasa de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza.
Am folosit 3 mere potrivite si 1 gutuie. Acestea se spala, se curata de coaja, apoi se dau prin razatoarea cu gauri mari. Stafidele se spala si se adauga la compozitie impreuna cu merele razalite. Se amesteca pana se incorporeaza toate bine, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Alte delicioase deserturi cu mere?
Ai aici Prajitura frageda cu mere, care se topeste in gura dupa o zi-doua!
Sau poate-ti place ceva mai cremos si poti incerca Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone
Un Tort cu jumatati de mere poate fi un desert potrvit pentru a-l imparti cu cei dragi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si usoara de prajitura cu mere in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|