Ingrediente
- Pentru blat:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 200 g iaurt
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g faina
- esenta de vanilie
- Pentru caramel:
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 50 ml frisca lichida
- Umplutura:
- 6 mere
- 1 lingura scortisoara
Mod de preparare
Caramel:
Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel.
Adaugam merele curatate si taiete in felii potrivit de groase si se amesteca usor cu o spatula, pana cand toate feliile de mar au fost cuprinse de un strat uniform de caramel.
Blat:
Ouale le mixam energic cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana devin ca o crema si s-au marit considerabil in volum. Turnam uleiul, esenta de vanilie, apoi iaurtul si omogenizam. Incorporam usor si faina ametecata cu praful de copt.
Merele caramelizate si o parte din caramel le punem intr-o tava ( 27/18 cm) unsa cu unt. Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca. Turnam deasupra restul de caramel, apoi o portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|