Ingrediente
- Pentru o tava de 25/ 30 ceva mai adanca avem nevoie de :
-
-
4 oua
-
180 g de zahar
-
100 g de unt topit care se poate inlocui cu ulei
-
200 ml de lapte
-
370 g de faina cernuta
-
10 g de praf de copt
-
2-3 mere
-
Pentru crusta crocanta :
-
60 g de zahar
-
60 g de faina
-
45 g de unt rece
Mod de preparare
Batem ouale, curatam si taiem in cubulete merele, pastrand coaja. Amestecam ingredientele lichide in ordinea in care sunt enumerate, adaugam faina, praful de copt si in final merele , turnam compozitia intr-o tava mai adanca , tapetata cu unt si faina sau cu o foaie de copt,
din 60 g de zahar, faina si untul rece pregatim un amestec vartos pe care il faramitam peste aluatul relativ moale si punem totul la cuptor , la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Crusta trebuie sa fie aurie , iar gradul de coacere il increcam cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere și crustă crocantă " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|