Ingrediente
Pentru blat:
- 6 oua
- 10 linguri ulei
- 2 mere mari
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 1/2 plic praf de copt
Pentru glazura:
- 4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 8 linguri apa
- 3 linguri cacao
Mod de preparare
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea totala a acesteia. Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea marea, si se amesteca cu compozitia. Amestecul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, timp de 30 de minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea). Cand este gata, se scoate cu grija din tava si se lasa la racit partial, daca nu aveti rabdare sa se raceasca total.
Intre timp, se pregateste si glazura. Ingredientele pentru glazura se pun la foc mic, iar cand incepe sa se lege, se stinge focul.
Cand blatul s-a racit, se toarna deasupra glazura racita partial pentru a fi mai groasa, se intinde cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata blatului si se decoreaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|