Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Postat de oanapl in Prajituri
27 Feb 2017 | 5124 vizualizari
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Aceasta e prajitura mea preferata cu mere. Se face rapid si usor si e grozav de buna.

Ingrediente

  • 1.2 kg mere
  • 50 ml apa
  • 120 g zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 300 ml apa
  • circa 300 g biscuiti
  • pentru glazura de ciocolata:
  • 175 g apa
  • 150 g frisca vegetala
  • 225 g zahar
  • 75 cacao neagra
  • 10 g gelatina

Mod de preparare

Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in 300 ml apa rece si le torni peste mere. Le mai fierbi impreuna 10-15 minute pana se ingroasa.
Intr-o tava cu dimensiunea de 20 x30 cm, pui un rand de biscuiti peste care torni compozitia de mere. Imediat deasupra pui un alt rand de biscuiti si lasi la rece pana prepari glazura. Daca biscuitii pe care ii folosesti sunt tari, ii poti inmuia pentru cateva secunde in compot.

 Pentru glazura, amesteci apa cu frisca lichida, zaharul si cacaua intr-un vas pe care il pui apoi la foc, pana s-a topit zaharul, avand grija sa nu dea in clocot.

Pui la inmuiat in 50 ml apa rece, 10 g gelatina pe care apoi o incalzesti usor pe baie de abur, avand grija sa nu fiarba. Gelatina dizolvata o torni peste compozitia cu cacao si amesteci pana se omogenizeaza. Strecori compozitia pentru a elimina eventualele granule de cacao care nu s-au amestecat bine si o dai la rece, pentru circa 30-40 minute, pana consistenta ei devine ca o smantana mai groasa, dar totusi curge. Aceasta glazura de ciocolata astfel preparata, o torni peste prajitura si o lasi la rece pana se incheaga glazura (preferabil de pe o zi pe alta).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până...

Citeste continuarea

Amandine de post

Postat de Valclaudia

Amandine de post

Amestecam ingredientele uscate intr-un castron iar pe cele umede in alt castron. Punem cate un polonic din ingredientele umede peste cele uscate,amestecam mixerul pana obtinem un aluat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2017, 18:26
Ca de obicei....perfecta
la 27.02.2017, 18:41
la 27.02.2017, 18:57
O prajitura buna si racoroasa! Imi place sa o consum vara!
la 27.02.2017, 19:09
la 27.02.2017, 19:14
Numai buna acum cand a inceput postul!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking