Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)

Postat de Moni_alex in Prajituri
1 Mai 2015 | 10331 vizualizari
Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)

Ingrediente

  • FOI
  • - 3 oua
  • - o cana zahar
  • - o cana nuci macinate
  • - 3 linguri miere
  • - o lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie
  • - faina cat cuprinde sa iasa o coca elastica
  • Se coc pe dosul tavii 3-4 foi.
  • CREMA
  • -500 ml lapte
  • -6 linguri faina
  • -250 g zahar pudra
  • - 250 g unt sau margarina Rama
  • -zeama si coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru foi: se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga mierea, cana de nuci, faina si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie.

Se framanta bine sa iasa un aluat elastic si care se poate intinde.

Se coc 3-4 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe hartie de copt.( eu am facut 4 foi subtiri pe o tava cu diametru de 25/35 cm).

Pentru crema: se fierbe 400 ml lapte, faina se amesteca cu 100 ml lapte rece si se adauga in laptele fierbinte, se fierbe la foc mic pana se ingroasa,se da la o parte si se adauga coaja de lamaie.Separat se freaca untul sau margarina cu zaharul pudra.

Dupa ce se raceste crema se adauga untul frecat cu zaharul si putin cate putin zeama de lamaie sa nu se taie crema.

Se pune prima foaie, se unge cu gem de caise sau prune, se adauga 1/3 din crema si se continua pana la ultima foaie.

Se pune o greutate deasupra si se mai intorc foile pana se inmoaie apoi se da la frigider.

POFTA BUNA!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Postat de andaoana

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Blat : Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste...

Citeste continuarea

Prajitura turnata cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul:  Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul, laptele si extractul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2015, 20:13
la 01.05.2015, 20:31
Ce imi plac mie aceste prajituri!
la 02.05.2015, 01:36
la 02.05.2015, 07:25
Buna!
la 02.05.2015, 08:00
buna reteta bunicii.Bine ai venit !

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking