Prajitura cu migdale si cirese

Postat de ancutsa in Mancare copii
2 Iul 2019 | 1470 vizualizari
Prajitura cu migdale si cirese

Această prăjitură cu blat de migdale, însiropată cu rom, cremă de vanilie, glazură de ciocolată neagr, cremă cu smântână dulce și cireșe galbene și roșii am pregătit-o din dorința de a ne bucura de un desert la sfârșit de săptămână. Am vrut să reduc consumul de zahăr, ținând cont că oricum ciocolata are aportul ei de zahăr, de aceea am înlocuit, acolo unde s-a putut, zahărul cu îndulcitor, iar frișca lichidă îndulcită Uht cu smântână 35 %. Desigur, smântâna nu are consistența pe care o are frișca lichidă, cu care m-am obișnuit, însă e o alternativă mai sănătoasă pentru un produs UHT și voi folosi mai des smântâna de-acum pentru că frișca pe care o foloseam de obicei m-a dezamăgit de câteva ori. „Meniu copii”

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 8 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 150 ml ulei,
  • 6 linguri făină,
  • 3 linguri migdale măcinate,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru cemă:
  • 2 gălbenușuri,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 5 fire de șofran,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 50 g (2 linguri cu vârf) făină,
  • 300 ml lapte,
  • 50 g unt,
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • O linguriță rom,
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 120 g ciocolată neagră,
  • 2 linguri lapte,
  • 25 g unt,
  • Pentru decor:
  • 200 g smântână 35 % grăsime,
  • 30 g ciocolată cu lapte,
  • 2 lingurițe de cacao pentru pudrat,
  • Cireșe roșii, după gust,
  • Cireșe galbene, după gust

Mod de preparare

 

Blaturile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, migdalele, făina și praful de copt. Din compoziția rezultată se coc 2 foi, pe rând, folosind o tavă 25x25 cm, pregătită cu foaie de copt, la foc mic, până trec testul scobitorii.

 Crema:

Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, îndulcitorul, zahărul vanilat Bourbon, făina și laptele cald în care am infuzat șofranul, bătând cu un tel, pentru a omogeniza și aera compoziția. Se fierbe pe foc mic, până se îngroașă. Se dă de pe foc, se adaugă untul, se amestecă și se lasă la răcit.

Siropul:

Se aduce fierb împreună, pe foc mic, câteva minute, apa cu îndulcitorul și romul, se ia focul și se lasă la răcit.

 Glazura de ciocolată:

Se topesc împreună într-un vas aflat pe baie de abur, ciocolata cu laptele și untul. Se amestecă, se omogenizează, se lasă la răcit.

 Montare și decor:

Se spală cireșele și se lasă la uscat pe o tavă pregătită cu șervete de hârtie. Apoi se curăță de sâmburi și se taie în jumătăți.

Folosind un inel reglabil, dreptunghiular, se așază pe un platou sau un carton special pentru cofetărie, primul blat, care se însiropează. Se întinde crema de vanilie, nivelând frumos cu o spatulă. Se așază cireșele, îndesându-le ușor.

Se așază cu grijă al doilea blat, care se însiropează și el.

Se nivelează și glazura de ciocolată, apoi se dă la frigider o oră până se întărește glazura.

Se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur, se lasă la răcit. Se încorporează treptat smântâna dulce, folosind un tel, apoi se bate ușor cu telul aprox 5 minute, până se îngroașă ușor.

Se scoate prăjitura de la rece, se întinde crema cu smântână, se pudrează cu cacao și se ornează cu cireșe. se dă la frigider, apoi se îndepărtează inelul și se porționează.

 

Timp de pregătire: 2h 30min

Timp de gătire: 22 min

Porții: 12

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/prajitura-cu-migdale-si-cirese.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura bicolora cu cirese

Postat de merisor67

Desert prajitura bicolora cu cirese

Mai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și...

Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Postat de simona72

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica. Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2019, 23:15
Un deliciu...!
la 02.07.2019, 23:18
la 02.07.2019, 23:34
la 03.07.2019, 01:34
la 03.07.2019, 08:27

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking