Prajitura cu migdale si crema ganache

Postat de diaconta in Prajituri
1 Sep 2010 | 8862 vizualizari
Prajitura cu migdale si crema ganache

E o prajitura foarte buna,dar migdalele nu sunt chiar favoritele mele.Data viitoare vreau sa incerc cu alune si sunt sigura ca imi va placea la nebunie.

Ingrediente

  • 300 gr migdale
  • 200 gr fulgi de migdale
  • 450 gr zahar tos
  • faina
  • 850 ml frisca
  • 50 gr miere de albine
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 1 ou
  • vanilie
  • praf de copt
  • 1 plic gelatina granule
  • 100 gr unt

Mod de preparare

Ingrediente:
Pentru foi:
faina
150 gr migdale decojite
150 gr zahar
100 gr  unt
1 ou

praf de copt
zahar vanilat

lamaie
Crema Ganache
250 ml frisca lichida

250 gr ciocolata cu lapte

Crema de migdale:
150 gr migdale decojite
200 gr  zahar tos
500 ml frisca lichida
zahar vanilat
1 plic de gelatina granulata

Pentru „glazura“ de migdale:

200 gr fulgi de migdale

50 gr miere de albine
100 gr zahar tos
100 ml frisca lichida
1 plic de zahar vanilat
Preparare:
Se incepe cu prepararea cremei ganache si a celei de migdale,deoarece vor trebui sa tea la frigider.

Pentru crema ganache se pune intr-o cratita la foc mic frisca cu ciocolata rupta bucati.Se amesteca continuu pana cand ciocolata se topeste complet.Se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si se pune la frigider aproximativ 2 ore.

Pentru crema de migdale :

 Migdalele se pun pe foc sa dea un clocot,apoi se scurg si se lasa la racit.Astfel vom indeparta cu usurinta coaja.
Se caramelizeaza 200 gr zahar,se adauga zaharul vanilat si apoi migdalele.Se lasa sa se raceasca iar apoi ,migdalele caramelizate se macina.
Gelatina se pune la hidratat cu 2 linguri de apa rece.

Frisca se bate si se pastreaza la frigider.

Inainte de asamblarea prajiturii ,gelatina se incalzeste pe bain marine.

Frisca batuta se amesteca cu migdalele caramelizate si se adauga gelatina.
Pentru foi

Migdalele se oparesc,se curate si se macina.

Se amesteca intr-un vas migdalele,untul,zaharul,oul,vanilia si praful de copt.

 Apoi se adauga si faina,atat cat este necesar pentru a obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Se imparte aluatul astfel obtinut in patru parti,din care se vor coace 4 foi.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se coc  3 foi,cea de-a patra va fi “glazurata” cu migdale.

Pentru a obtine foi egale,eu le-am copt in interiorul tavii tapetata cu hartie de copt.

Ideal ar fi folosirea unei tavi dreptunghiulare cu pereti detasabili(eu n-am ,din pacate)

Foile se vor coace foarte repede,deci mare atentie daca se coc prea mult nu mai sunt crocante.

Pentru glazura de migdale
se amesteca mierea,zaharul,frisca si vanilia si se pun pe foc sad ea un clocot.In momentul in care fierbe se adauga fulgii de migdale,se amesteca bine si se ia de pe foc.

Se aseaza cea de-a patra foaie in tava si se pune deasupra glazura de migdale fierbinte.Se pune la cuptor si se lasa pana cand migdalele prind o culoare frumoasa aurie.

Se scoate Crema ganache de la frigider si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.
Asamblare:
Crema ganache si crema de migdale se imparte in 3 parti egale.

Pe prima foaie se pune un strat de crema ganache,apoi un strat de crema de migdale.

Se pune la frigider pentru 10 minute.

Se continua la fel cu foaia a doua si a treia,iar deasupra foaia glazurata cu fulgii de migdale.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura Opera

Postat de madi_marin

Desert prajitura Opera

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se...

Citeste continuarea

Trunchi de copac

Postat de lilik

Trunchi de copac

Prepararea blatului: batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se umfla bine,apoi amestecam cu faina,vanilia si praful de copt. punem in tava de la cuptor ,tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2010, 20:08
la 01.09.2010, 20:23
ce buna cred ca e....
la 01.09.2010, 20:32
la 01.09.2010, 20:54
arata fantastic sunt sigura ca e foaaaaaarte buna si eu vreau mai bine cu alune!!!
la 01.09.2010, 20:58
foarte buna este,abia astept sa o incerc cu alune sau cu nuca

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking