De foarte mult timp ma tot gandesc sa fac o prajitura cu morcovi si intr-un final chiar am ajuns sa o fac. Este o prajitura pe care nu ai cum sa nu o iubesti pentru ca e pufoasa, umeda, aromata si cu o cana de cafea langa ea e tot ce iti trebuie la prima ora :). Eu am facut aceasta prajitura la aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L, un aparat electric cu vas de ceramica care gateste incet si singur, adica nu trebuie sa stai sa il supraveghezi pentru ca el isi face treaba singur. Dupa ce am setat aparatul putem pleca la plimbare sau ne putem face treburile prin casa. Si pentru ca afara e cald si in casa termometrul ajunge si la 30 de grade ma salveaza oarecum acest aparat pentru ca nu trebuie sa folosesc cuptorul. M-am inspirat pentru aceasta prajitura din retetele de pe site-ul oficial Crock-Pot Romania.
Ingrediente
2 oua
un praf de sare
4 linguri zahar brun
coaja rasa de la 1/2 lamaie
sucul de la 1/2 lamaie
5 linguri ulei
2 morcovi
1 lingurita praf de copt cu sofran
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita pudra de ghimbir
150 gr faina
4 linguri nuca macinata
3-4 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare
Mixam intr-un bol ouale intregi impreuna cu praful de sare si zaharul brun.
Adaugam apoi pe rand: coaja si sucul de lamaie, uleiul, morcovii rasi si prafurile (praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ghimbir) mixand dupa fiecare.
La final incorporam faina si nuca macinata folosind o spatula.
Cum spuneam mai sus eu am folosit aparatul Crock-Pot si am sa va zic cum am procedat, dar se poate face aceasta prajitura si la cuptor (cand se mai racoreste afara :) ).
Punem hartie de copt in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot Digital 4,7l si turnam compozitia in ea. Presaram desupra fulgi de migdale si punem capacul.
Conectam aparatul la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘Low’ si selectam timpul de doua ore (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).
Pe parcursul coacerii cam dupa 45 de minute am sters de 2-3 ori capacul de aburii formati si am rotit o data vasul de ceramica pentru a se coace prajitura uniform.
La incheierea programului, scoatem prajitura din vas si o asezam pe un gratar cu tot cu hartia de copt pana se raceste, apoi pudram cu zahar pudra.
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Fasolea se spală, apoi se curăță și rupe în bucăți mărișoare.
În vasul aparatul minunat de gătit slow cooker Crock Pot se adaugă un strat de păstăi, apoi cubulețele...
Conectam slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital la o sursa de curent.
Spalam bucatile de pui. Spalam lamaia cu apa fierbinte si cu un burete curat, abraziv. Feliem lamaia.
In...