Ingrediente
- -3 oua
- -3 linguri indulcitor pudra
- -1 cutie iaurt activia 0.1%
- -2 linguri amidon alimentar
- -4 linguri tarate de ovaz macinate fin
- -1 morcov mare ras
- -1 lingurita scortisoara macinata
- -1 lingurita praf de copt
- Crema:
- -500 g ricotta degresata
- -500 g iaurt degresat
- -250 g crema de branza cu iaurt grecesc
- -1 plic gelatina hidratata in lapte degresat
- -6 linguri indulcitor sau dupa gust
- -esenta de vanilie/lamaie
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final morcovul ras, amidonul amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga scortisoara. Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Are o consistenta usor umeda si e foarte aromat.
Se hidrateaza gelatina in putin lapte degresat. Intr-un bol se amesteca ricotta cu crema de branza, iaurtul si indulcitorul. Se adauga esenta de vanilie sau de lamaie. Gelatina se topeste avand grija sa nu fiarba pentru a nu-si pierde proprietatile si se toarna in crema de branza. Se amesteca, apoi se pune crema peste blat. (Blatul trebuie lasat in forma de tort.) Se pune prajitura in frigider minim 2 ore, pana cand se intareste crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|