Ingrediente
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 100 ml ulei
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 cana de mure – atat am avut in gradina, dar puteti pune mai multe
- Pentru topping:
- 100 g unt
- 250 g faina
- 100 g zahar
Mod de preparare
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Presaram murele peste aluat si pornim cuptorul la 180°C sa se incalzeasca.
In acest timp pregatim partea de topping, care este un aluat sfaramicios, prin amestecarea cu mana a ingredientelor.
Il punem peste mure si apoi dam prajitura la cuptor pentru 45-50 de minute. Vom face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.
Puteti sa o serviti cu putina frisca sau sirop de fructe de padure.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|