Prăjitură cu nucă

Postat de panacris in Dulciuri
17 Dec 2014 | 6610 vizualizari
Prăjitură cu nucă

Am primit o provocare și cum sunt Bucătăraș Minunat, nu puteam dezamăgi colegele;) Mi-a sărit în ochi :D Prăjitura cu nuci a Xandrinei ;) Simplă, bogată în arome și delicioasă. Așa cp am ”purces” la treabă. Concluzia colegelor și ele bucăterese pricepute, a fost că seamănă la gust cu Tăvălita, așa că am denumit-o Tăvălita simplificată, deoarece a trecut peste faza de înmuierie și apoi tăvălire prin nucă ;) P.S. A, adus și Zmeilor, câteva margini, și pentru poza finală :D ;)

Ingrediente

Pentru blat:
  • Zahăr tos Mărgăritar 150 g
  • Peltea de căpșuni a la Panacris 3 linguri,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Lapte grăsime 1,5 % 100 ml,
  • Rama mit Butter 100 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom de la Dr Oetker 1 plic,
  • Făină albă de grâu 250 g.
Pentru cremă:
  • Lapte grăsime 1,5 % 400 ml,
  • Zahăr tos Mărgăritar 200 g,
  • Cacao neagră Dr. Oetker 2-3 linguri, dizolvată în lapte rece,
  • Rama mit Butter 200 g,
  • Nucă măcinată cca. 300 g.

Mod de preparare

Untul se mixează cu zahărul până devine cremos, apoi se adaugă ouăle pe rând (albuș și gălbenuș totodată!), mixându-se în continuu ( de data asta Thor ”mixerul planetar” , și-a dovedit utilitatea!!!). După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă laptele, pelteaua, zahărul vanilinat cu aromă de rom și făina amestecată cu praful de copt, un strop de sare și unul de oțet. Se amestecă compoziția până se înglobează toate ingredientele și se toarnaă intr-o tavă tapetată cu foia de pergament, punându-se la copt în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, blatul copt se scoate din cuptor și se lasă la răcorit.

Între timp ne ocupăm de cremă. Se amestecă toate ingredientele pentru cremă, mai puțin Rama mit Butter și se pune amestecul la fiert, atât cât să se topească zahărul. După ce s-a răcorit un pic se adaugă Rama mit Butter bucățele și se amestecă energic, până se înglobează în cremă.

După ce blatul s-a răcorit se taie bucățele potrivite direct în tavă, apoi se toarnă crema călduță peste blat, inclusi marginile. Se presară nucă din belșug și se lasă la rece până a doua zi. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2014, 21:24
Ce buna!
la 17.12.2014, 21:25
Mmmm, salivez
la 17.12.2014, 21:26
delicioasa[:20]
la 17.12.2014, 21:26
Fetelor
la 17.12.2014, 21:26

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking