Ingrediente
- 4 albusuri,
- 5 linguri de zahar,
- 5 linguri faina,
- o jumatate de lamaie(coaja si zeama),
- cateva nuci(12-13 samburi),
- 2 cuburi de rahat,
- 1 cub ciocolata menaj.
- Pt. ornat: am folosit un alt cub de ciocolata menaj si 1 lingura de apa.
Mod de preparare
Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se continua batutul spumei, adaugam zaharul, vanilia si batem pana la topirea zaharului. Se adauga faina, se amesteca cu grija pana la incorporarea acesteia, adaugam nuca, rahatul si ciocolata, toate taiate bucatele. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit cam 20-25 minute.
Dupa copt, la 3 minute am scos prajitura din tava am lasat-o sa se raceasaca si am ornat-o cu ciocolata topita astfel: am topit cubul de ciocolata menaj cu 1 lingura de apa intr-o canita, apoi am pus topitura intr-o punguta de nylon pe care am intepat-o la un capat si am ornat prajiturica asa cum o vedeti.
Sfat: daca doriti o prajitura mai pufoasa, puneti la preparaea blatului 1/2 pliculet praf de copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|