Ingrediente
- BLAT
- 500 g faina
- 150 g zahar
- 100 g untura/margarina
- 1 praf de copt
- 1 lingura de cacao
- 1 ou
- 250 ml lapte
- CREMA 1:
- 6 albusuri
- 200 g zahar
- 200 g nuca de cocos
- 250 ml lapte pt nuca de cocos
- 2-3 linguri de gris fierte in 300 ml lapte
- CREMA 2:
- 6 galbenusuri
- 250 g zahar
- 6 linguri de faina
- 300 ml lapte
- 1 pachet margarina
- 1 ciocolata mica
Mod de preparare
Blatul. Se amesteca faina, praful de copt si untura, se adauga zaharul, cacaoa, oul, laptele si se framanta aluatul.
Crema 1. Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se amesteca nuca de cocos cu laptele si se fierb la foc mic cat sa dea intr-un clocot, se da compozitia deoparte. Se lasa la rece, apoi se adauga in albusuri si se omogenizeaza. Ca sa nu se faramiteze nuca de cocos, se fierb 2-3 linguri de gris in 300 ml lapte, apoi se omogenizeaza cu nuca de cocos.
Impartim aluatul in doua, intindem prima parte, apoi asezam crema de cocos (crema 1); asezam a II-a foaie, pe care o intepam cu furculita si dam prajitura la cuptor 40 min.
Intre timp pregatim crema 2.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, laptele si se pune pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu margarina.
Dupa ce s-a racit prajitura se aseaza crema 2 si deasupra se rade nuca caramelizata, nuca de cocos, ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|