Prajitura Bounty

Postat de merisor67 in Prajituri
4 Mai 2014 | 14744 vizualizari
Prajitura Bounty

Am facut aceasta reteta, inspirandu-ma de la Criss, numai ca am cam dublat cantitatile, voi prea le faceti in tavi mici!!! :)))) Dupa ce am dublat eu cantitatile, m-am gandit ca totusi nu ar trebui sa fac blatul in tava prea mare, ca apoi iar ma supar ca nu este prajitura inalta. Si uite-asa am reusit sa fac si eu cea mai inalta prajitura de pana acum :))) Tava mea a avut 26/34 cm, mergea totusi intr-o tava de 30/40 cm si faceam crema mai multa. Este o prajitura aspectuoasa si buna, dar noua totusi ne plac prajiturile cremoase, deci nu a fost chiar wow pentru ai casei.

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 1 varf lingurita sare
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml lapte

Crema:

  • 750 ml lapte
  • 8 linguri gris
  • coaja rasa de lamaie(de la 1/4 lamaie)
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 gr nuca de cocos
  • 1 varf lingurita sare

Glazura:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 6 linguri frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida

Mod de preparare

De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-bounty-56162.html 

Pentru blat, mixam bine untul cu zaharul si putina sare pana devine cremos, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare si diluam cu laptele.

Cernem faina impreuna cu cacaoa si praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus.

Tapetam tava cu hartie de copt, adaugam compozitia pentru blat, o nivelam cu o spatula si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam apoi blatul sa se raceasca.

Pentru sirop, punem zaharul intr-un vas inalt, la caramelizat, mestecand continuu pentru a nu se arde si deveni amarui, apoi il diluam treptat cu lapte fierbinte(trebuie avuta mare grija sa nu ne arda vaporii fierbinti!).

O parte din zahar se va intari la contactul cu laptele, dar vom mai lasa vasul la foc incet, cateva minute, pana se va dilua complet.

turnam siropul fierbinte peste blatul racit, in strat uniform. Nu trebuie sirop mult sa inecam blatul, dar asa sa-l umezim putin pentru ca este un blat cam uscat si nu prea pufos.

Pentru crema, amestecam intr-un vas, grisul cu laptele, zaharul, coaja rasa de lamaie si putina sare si punem vasul la foc mediu, mestecand continuu in el pana cand se va ingrosa crema ca o budinca.

Dam vasul deoparte de pe foc si incorporam in crema fierbinte, untul taiat bucatele si esenta de lamaie, apoi adaugam nuca de cocos.

Turnam crrema fierbinte peste blat si o nivelam uniform.

Dam prajitura la rece pentru 30 de minute pana cand se va intari bine crema, apoi o vom glazura.

Pentru glazura, punem intr-un vas pe baie de aburi ciocolata neagra maruntita si cele 6 linguri de frisca lichida, iar in alt vas ciocolata alba si cele 2 linguri de frisca lichida.

Cand se lichefiaza ciocolata neagra, o turnam peste crema de cocos, o nivelam bine, apoi trasam cateva dungi de ciocolata alba pe latimea prajiturii si cu varful cutitului, trasam niste linii pe lungimea prajiturii.

Dam din nou prajitura la rece 15-20 de minute pana se intareste glazura, apoi o putem portiona.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (80)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Bounty

Postat de mirela0911

Prajitura Bounty

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa.  In alt bol se mixeaza bine untul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa...

Citeste continuarea

Desert prajitura "Bounty" de post

Postat de robert_badica

Desert prajitura "Bounty" de post

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte. Blat :...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2014, 12:04
O bucatica sa imi trimiti si mie ca e prea grozava
la 04.05.2014, 12:05
Ii simt gustul!
la 04.05.2014, 12:05
Rocsi, cu mare drag ti-as trimite!
Sa caut un curier, tinerel si frumusel?
la 04.05.2014, 12:06
Arata minunat totusi mie nu imi place nuca de cocos ) Nu zic ca refuz in totalitate, dar pot trai fara existenta ei
la 04.05.2014, 12:07
ce frumoasa e

Vezi toate comentariile (80)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking