Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 150 g nuca macinata
- 50 g faina
- Crema:
- 1/2 pachet unt
- 100 g zahar pudra
- 2 lingurite ness
- 1 galbenus
- 50 g nuca macinata
- Decor:
- 50 g ciocolata
- 50 ml frisca lichida
Mod de preparare
Pregateste mai intai blatul. Mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca. Pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa totul la 180 de grade, circa 20 de minute.
Intre timp, pregateste creme de cafea. Amesteca untul cu zaharul pudra, adauga ness-ul si galbenusul, iar la final, adauga nuca.
Pregateste glazura. Topeste ciocolata si frisca la bain-marie, astfel incat sa obtii o glazura fina.
Intinde aceasta crema peste blatul racit si acopera totul cu glazura de ciocolata.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|