Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 300 g zahar
- 150 g nuci
- 150 g faina
- 1 pacht praf de copt
Crema:
- 500 ml lapte
- 5 lg faina
- 250 g zahar
- 2 pachete zahar vanilat
- 250 g unt
- esenta de vanilie
- nuca taiata grosier
Glazura:
- 100 g unt
- 4 lg zahar
- 4 lg lapte
- 2 lg cacao
- nuca macinata
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma.
Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul preicalzit.
Crema: se amesteca laptele cu faina,zaharul,zaharul vanilat, si se fierbe la foc mic ,amestecand continuu,pana se ingroasa. Se ia de pe foc si cand s-a racit putin se adauga untul si esenta de vanilie si se omogenizeaza totul.
Glazura: Se pun toate ingredientele intr-o cratita,se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa putin.
Asamblare:Blatul se taie. Se pune prima foaie pe un platou,se pune jumatate din crema,se aduga nuca taiata,se pune a doua foaie,glazura si se presara nuca macinata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|