Prajitură cu nucă si mac

Postat de Angelica in Prajituri
9 Mar 2015 | 11158 vizualizari
Prajitură cu nucă si mac

Rapida,usoara,economica si super gustoasa!!!Cam asta ar fi pe scurt caracterizarea acestei prajituri! Spor la treaba si voua! Enjoy!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri de apa
  • -16 linguri de zahar praf
  • -16 linguri de faina
  • -1 praf de copt
  • -50 gr.mac macinat
  • -50 gr.nuca macinata
  • -50 gr.nuca de cocos
  • -putina sare
  • Crema:
  • -6 galbenusuri
  • -6 linguri zahar
  • -60 gr. amidon
  • -300 ml. lapte
  • -300 ml. frisca
  • -30 gr.cacao
  • -putina sare
  • -1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • -zeama de la o lamaie
  • -80-100 gr.zahar
  • -120 ml. apa
  • -1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

*Pentru inceput pregatim blatul asa:

1. Pornim cuptorul sa se incalzeasca. Ne pregatim o tava cam de 33/35 tapetata cu hartie cerata.

2. Cernem intr-un vas faina impreuna cu praful de copt si putina sare.

3. Punem intr-un castron albusurile de ou, adaugam apa si batem totul bine pana obtinem o spuma.

4. Adaugam zaharul.Continuam sa batem pana zaharul se topeste de tot si spuma este tare, lucioasa si sta pe tel.

5. Adaugam galbenusurile, amestecam usor, apoi punem pe rand amestecul de faina si cu un tel, cu miscari usoare de sus in jos omogenizam totul.

6. Luam o treime din toata compozitita si o punem in alt castron.Adaugam peste ea nuca de cocos si o incorporam usor.

7. In compozitia ramasa punem macul si nuca.La fel, omogenizam usor.

8. Turnam compozitia cu nuca si mac in tava pregatita anterior, nivelam usor cu o spatula, apoi deasupra punem si compozitia cu nuca de cocos.La fel, nivelam usor.

9. Dam tava la cuptor la foc mediu spre iute pana prajitura este aurie si trece testul scobiturii.

10. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

*Pregatim siropul asa:

1.Amestecam intr-un castronel toate ingredientele pana se topeste zaharul.

*Intre timp pregatim crema asa:

1. Intr-un castron amestecam bine galbenusurile impreuna cu zaharul, amidonul, cacaua si cam 50 ml.de lapte.Restul laptelui il punem intr-o cratita la fiert pe foc.

2. Cand laptele incepe sa fiarba turnam galbenusurile si cu un tel amestecam constant pana compozitia incepe sa se ingroase si arata ca o budinca.

3. Cand este gata, luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.

4. Mixam budinca rezultata cand este racita cu frisca batuta separat si la sfarsit adaugam esenta de rom.Trebuie sa ne rezulte o crema pufoasa.

5. Insiropam bine blatul, ungem suprafata prajiturii cu crema de ciocolata, mai presaram putin mac sau nuca macinata...ce dorim ...dupa care prajitura este gata de servit.

Pofta duce va doresc!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitură cu nucă si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de mirela0911

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...

Citeste continuarea

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte. Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2015, 11:01
foarte buna
la 09.03.2015, 11:03
delicioasa!
la 09.03.2015, 12:09
Buna!
la 09.03.2015, 19:09
buna buna
la 09.03.2015, 21:03
Yamiii!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking