Prajitura cu nuca si sos de ciocolata

Postat de maria_ilie in Prajituri
9 Feb 2017 | 2619 vizualizari
Prajitura cu nuca si sos de ciocolata

O prajitura gustoasa care, cu siguranta, va indulci pe cei dragi!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 cesti de nuca
  • 1 ceasca pesmet macinat
  • 5 oua
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • jumatate de ligurita bicarbonat de sodiu
  • jumatate de ceasca de miere de albine
  • 1 ceasca zahar
  • 1 plic zahar vanilat.

Pentru sirop:

  • 2 cesti de zahar
  • 1 ceasca de apa
  • putina scortisoara
  • 4 linguri cognac

Pentru sosul de ciocolata:

  • 100 gr. ciocolata cuvertura
  • 100 gr. smantana.

Mod de preparare

Prima data, incepem cu aluatul: Mixam ouale si zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugam mierea si continuam mixatul. Separat, amestecam nuca (taiata cat mai marunt), pesmetul, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si zaharul vanilat si le adaugam peste compozitia cu oua, amestecam pana se omogenizeaza ingredientele.

Compozitia o punem intr-o tava (in care am pus hartie de copt) si o dam la cuptor pana cand prinde o culoare de caramel si bineinteles trece testul cu scobitoarea.

Acum ne ocupam de sirop si anume: Intr-un ibric, fierbem pret de 5 minute apa cu zaharul si scortisoara, cand am oprit focul, adaugam cogniac-ul.

Cand prajitura este gata, o lasam putin sa se racoreasca, dupa care o scoatem din tava si turnam siropul pe toata suprafata (incet ca sa aiba timp sa-l asimileze).

Pentru sosul de ciocolata procedam astfel: Intr-o craticioara, punem smanatana la foc si cand incepe sa fiarba, o dam la o parte si adaugam ciocolata (pe care o facem cubulete cat mai mici) si amestecam pana se omogenizeaza compozitia si ne rezulta o textura fina. Odata facut sosul, il turnam deasupra prajiturii (care intre timp s-a insiropat) si o dam la rece pentru cateva ore. Odata racita, prajitura se poate taia dupa forma si marimea dorita si orna dupa gust si imaginatie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mascarpone si sos de fructe de padure

Postat de mirela0911

Prajitura cu mascarpone si sos de fructe de padure

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Blatul de cacao: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele. Incoproram faina, cacaoa, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2017, 20:54
Delicioasa!
la 10.02.2017, 12:03
la 10.02.2017, 13:53
Yammi!!!
la 10.02.2017, 16:16
buna prajitura ta!
la 10.02.2017, 17:53
mmmm

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking