Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea

Postat de trifadalia in Prajituri
26 Oct 2016 | 4939 vizualizari
Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea

Ingrediente

  • Foaie:
  • 250 gr faina
  • 140 gr untura,
  • 70 gr zahar,
  • 1ou,
  • 1plic praf de copt,
  • smantana cat cuprinde
  • Blat :
  • 6 oua ,
  • 250 gr zahar,
  • 200 gr nuci macinate ,
  • 3 ling faina.
  • Crema:
  • 100 ml cafea naturala,
  • 150 gr zahar
  • 2 ling cacao,
  • 3 galbenusuri,
  • 150 gr zahar pudra,
  • bombonele decorative
  • gem de capsuni
  • gem de visine

Mod de preparare

Se face o foaie din igredientele de mai sus care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte.  

Se face un blat din ingredientele de mai sus si se toarna peste visine, apoi se coace la foc potrivit cam 30-35 minute.
Cafeaua naturala se fierbe cu zaharul si 2 ling cacao.Cand s-a racit se amesteca cu galbenusurile si  zaharul pudra si la urma 1 pachet de rama sau unt.  
Crema se pune peste prajitura racita si se orneaza cu bombonele de ciocolata sau ciocolata razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Prajitura fina cu albus

Postat de adnia

Prajitura fina cu albus

Am facut intai blatul : am batut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a capatat consistenta bezelei, apoi am adaugat toate celelalte ingrediente si le-am amestecat usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2016, 20:56
Ce combinatie delicioasa gasesc in prajitura asta!
la 27.10.2016, 09:11

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking