Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine

Postat de gamilici in Prajituri
20 Ian 2010 | 9527 vizualizari
Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine

Cu poze :)

Ingrediente

Pentru Piscot :

  • 6 albuse
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 cana rahat
  • stafide +visine
  • 8 lg faina

Pentru Crema :  

  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 2 pliculete vanilie

Mod de preparare

 

Piscot:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat din nou pana se topeste zaharul (e mai usor cu zahar pudra).

Se adauga nuca macinata, visinele, stafidele si rahatul maruntit,se amesteca.

Apoi se adauga cele 8 linguri de faina si se amesteca

Piscoul fiind gata ,se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina (ori foaie de copt) si se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil . Se verifica cu o scobitoare daca e gata si se lasa la racit.

 

Crema:

Cele 6 galbenusuri se bat pe aburi adaugandu-se treptat cele 12 linguri de zahar,se omogeneizeaza , apoi se lasa la racit.

Cand e rece amestecam cu 150 g unt treptat si cu 2 plicuri de vanilie pana facem o compozitie cremoasa.

(eu am pus si putina seama si coasa rasa de lamaie...la sf avea gust super)


Asamblare :

Deasupra piscotului punem crema si ornam dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom

Postat de comanligia

Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom

La inceput separam albusurile de galbenusuri pe care le batem spuma cu putina sare, cu un mixer.Galbenusurile se freaca cu praful de copt intr-un bol separat. Peste albusurile spuma adaugam...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem asortat si bezea

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem asortat si bezea

Blat: Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final cele 3 albusuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2010, 00:14
cu asa umplutura sa tot mananci!
la 06.05.2010, 00:51
O bunatate!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking