Prajitura cu ovaz si crema de vanilie

Postat de andaoana in Prajituri
23 Iul 2015 | 2833 vizualizari
Prajitura cu ovaz si crema de vanilie

Cateodata mai fac lapte de ovaz si taratele rezultate nu le arunc ci le pastreez in frigider intr-o cutie cu capac .Aceste tarate nu se usuca ci raman usor umede . De data asta le-am folosit la aceasta tarta . Se pot folosi tarate uscate , dar atunci trebuie redusa cantitatea de faina pe care o adaugati in aluat .

Ingrediente

  • Pt blat :
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri tarate ovaz umede
  • -3 linguri faina (1 lingura daca se folosesc tarate de ovaz uscate)
  • -esenta rom
  • -praf de copt
  • Pt crema:
  • -500 ml lapte
  • -1/2 pastaie vanilie
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri faina
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • Extra : Fructe

Mod de preparare

Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm.

Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam.

Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit.

Pana se coace si raceste blatul putem face crema. Intr-un vas pe care il putem pune pe foc punem galbenusurile, zaharul, semintele din pastaia de vanilie si faina si omogenizam adaugand treptat laptele. Amestecam cu un tel para ca sa nu se faca gogoloase.

Punem pe foc si fierbem incet amestecand continuu pana cand devine ca o budinca mai groasa.

Lasam la racit.

Frisca o batem tare si cand crema este rece o batem imrepuna cu crema pentru a devein aerate.

Blatul rece il asezam pe o farfurie , turnam peste el crema avand grija sa nu curga pe langa blat.

Punem la frigider pana se intareste putin si asezam peste fructele preferate si cate doriti.

Serviti rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ovaz si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cremoasa cu branza si capsuni Dukan

Postat de Heracleea

Prajitura cremoasa cu branza si capsuni Dukan

Blat: Separam ouale. Mixam galbenusurile cu indulcitor, esenta vanilie si sare pana ce amestecul creste putin. Turnam usor faina, budinca si praful de copt, dupa ce le-am amestecat in...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan

Postat de deyutzky

Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu indulcitorul apoi adaugam pe rand iaurtul, laptele si esenta de vanilie. Taratele de ovaz, daca sunt maruntite deja(iar daca nu le maruntim la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2015, 10:28
Foarte frumoasa si gustoasa!
la 23.07.2015, 10:30
la 23.07.2015, 10:40
Ce frumoasă e si cu siguranță delicioasă!
la 23.07.2015, 10:43
la 23.07.2015, 10:44
frumoasa

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking