Ingrediente
- Pt blat :
- -3 oua
- -3 linguri zahar
- -3 linguri tarate ovaz umede
- -3 linguri faina (1 lingura daca se folosesc tarate de ovaz uscate)
- -esenta rom
- -praf de copt
- Pt crema:
- -500 ml lapte
- -1/2 pastaie vanilie
- -3 linguri zahar
- -3 linguri faina
- -3 galbenusuri
- -100 ml frisca
- Extra : Fructe
Mod de preparare
Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm.
Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam.
Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul la racit.
Pana se coace si raceste blatul putem face crema. Intr-un vas pe care il putem pune pe foc punem galbenusurile, zaharul, semintele din pastaia de vanilie si faina si omogenizam adaugand treptat laptele. Amestecam cu un tel para ca sa nu se faca gogoloase.
Punem pe foc si fierbem incet amestecand continuu pana cand devine ca o budinca mai groasa.
Lasam la racit.
Frisca o batem tare si cand crema este rece o batem imrepuna cu crema pentru a devein aerate.
Blatul rece il asezam pe o farfurie , turnam peste el crema avand grija sa nu curga pe langa blat.
Punem la frigider pana se intareste putin si asezam peste fructele preferate si cate doriti.
Serviti rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ovaz si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|