Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

Postat de adasev12 in Prajituri
7 Aug 2011 | 9005 vizualizari
Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

dupa ce am savurat prajitura cu nectarine, m-am gandit ca ar merge f bine si cu pepene galben, eu ador aroma acestui fruct...m-am inspirat din trei retete ( de la Ruxy, gaby_d si oana...) le-am combinat si am mai adaugat si eu ingrediente...si uite asa a iesit o prajiturica bunaaaa si aromata, si f insiropata, de la pepene...eu zic ca e excelenta...de, ma laud si eu( oricum de aseara am papat jumatate de tava...)grozava aceasta Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

Ingrediente

  • un pepene galben, cam de 7-800 g
  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • jumatate d eplic de praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • un iaurt acru, 150g
  • 5 lg ulei
  • 100 g margarina
  • dulceata de pepene rosu
  • un plic de gelatina pt fructe
  • esenta de lamaie
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Va descriu acum reteta mea de Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

am batut ouale cu zaharul si esenta pana s-au facut spuma; am adaugat pe rand uleiul, margarina topita, praful de copt stins cu apa minerala, coaja de lamaie, mixand totul foarte bine. la sfarsit  am adaugat faina, amestecand cu o lingura, pana s-a ingrosat suficient( cred ca merge vreo 350 g faina...eu pun la ochi...)

compozitia am turnat-o intr-o tava unsa si presarata cu gris, apoi deasupra am asezat pepenele galben taiat cubulete.

am presarat si peste pepene doua  maini de gris si am dat la cuptorul preincalzit la 160grade  pana s-a copt...( cam 40 min...dar testul scobitorii e cel mai bun...)

dupa ce am scos din cuptor am pus deasupra cateva linguri de dulceata de pepene rosu, suficienta cat sa acopere toate denivelarile ...apoi am turnat deasupra un jeleu ( aici e inspiratia de la Oana...multumesc Oana!)...ca sa nu curga dulceata si sa poata  fi servita cu mana...

jeleul l-am preparat astfel: am turnat plicul intr-o craticioara, am adaugat 2 lg de zahar si 250 ml apa, am amestecat bine si am pus pe foc, am adus la punctul  de fierbere apoi am dat focul mic

am lasat 2 min sa fiarba, apoi am lasat sa se stampere vreo 2-3 min , nu mai mult, am turnat peste dulceata si am dat la rece prajitura.

trebuie lasata macar o ora...dar sa stiti ca daca e lasata o noapte e si mai buna.

o sa fie o prajitura insiropata si aromata, pepenele lasa mult sirop.

recomand sa incercati macar o data Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura invizibila cu mere

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura invizibila cu mere

Topiti untul. Intr-un vas puneti ouale si le mixati cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana compozitia devine spumoasa. Incorporati untul topit, laptele si vanilia. Cerneti...

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce

Postat de privatelaura

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce

Pentru inceput, se porneste cuptorul la 170 grade C. Brânza de vaci de casă, fiind mai densa si faramicioasa, am ales să o combin cu ricotta. Voi puteți folosi cremă de brânză...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2011, 14:25
o bucatica si eu
la 07.08.2011, 14:29
sufletista...o bucatica si tie
la 07.08.2011, 14:35
arata tare bine
la 07.08.2011, 14:42
prezent
la 07.08.2011, 14:52
savoare pura

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking