Ingrediente
- 4-5 pere bine coapte + 2 linguri zahar si un sfert pachet de unt/margarina
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri ulei
- 8+1 linguri faina
- 1 praf de copt
- esenta, coaja de lamaie
Mod de preparare
Perele se taie bucati si se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt si peste ele presaram cele 2 linguri de zahar. Tava se da la cuptor pentru 10 minute la foc moale pana se inmoaie putin fructele si capata o culoare aurie.
Ouale se separa. Galbenusurile se presara cu un praf de sare si se amesteca treptat cu cele 8 linguri de ulei pana la omogenizare, se adauga esenta, coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma tare cu cele 8 linguri de zahar.
Galbenusurile se pun peste compozitia de albusuri si se amesteca cu o lingura de lemn, apoi se toarna treptat faina cernuta si praful de copt.
Scoatem tava cu fructe din cuptor si turnam uniform aluatul in toata tava. Se da la cuptor la foc mediu si este gata cand se desprinde de pe margine si are o culoare aurie.
Se lasa sa se raceasca, se taie in patrate si se aseaza pe platou cu fructul in sus (cu partea de jos in sus), se pudreaza cu putin zahar amestecat cu zahar vanilat si se serveste ca atare. Zaharul pudra de deasupra se va topi, dar pajitura isi va pastra o aroma minunata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|