Prajitura cu pere si glazura fondant

Postat de stefy_a in Prajituri
24 Oct 2016 | 2146 vizualizari
Prajitura cu pere si glazura fondant

Ingrediente

  • Pentru o tava de 20x30 cm:
  • - 4 oua
  • - 160 g zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 4 linguri ulei
  • - 2 pere
  • Pentru fondant:
  • - 300 g zahar
  • - 150 ml apa
  • - 2 linguri miere
  • - 2 lingurite cacao
  • - 3 linguri lapte

Mod de preparare

- se separa albusurile de galbenusuri

- albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat

- galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma

- se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea totala a fainii

- compozitia obtinuta, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt

- perele se curata de coaja, se taie bucati si se aseaza peste compozitie

- se da tava la cuptor circa 30 de minute, la 160 de grade

- cand e gata, se lasa sa se raceasca

- cand s-a racit, se pregateste fondantul

Fondant:

- un vas gol in care urmeaza sa mixam fondantul se pune la frigider

- apa impreuna cu zaharul se pun intr-un vas, pe foc mic

- se amesteca din cand in cand pana cand se formeaza un sirop gros - pentru a vedea daca siropul e gata, se ia o lingura de sirop si se picura intr-un pahar cu apa rece - daca formeaza bilute inseamna ca siropul e numai bun

- se adauga si cele doua linguri de miere, se omogenizeaza si se ia amestecul de pe foc si se muta in vasul rece de la frigider

- se mixeaza amestecul pana cand incepe sa se albeasca si sa se intareasca

- cacaoa se dizolva in 3 linguri lapte caldut si se adauga peste sirop

- se mixeaza din nou pana ce fondantul capata o consistenta scazuta

- se taie prajitura patratele si se glazureaza cu fondant

- se da la frigider o ora si se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si glazura fondant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura savarina de casa

Postat de Oana

Desert prajitura savarina de casa

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat . Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute. Bate ouale cu un praf de sare, coaja de...

Citeste continuarea

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Postat de Ina

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Aluatul:  Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2016, 08:33
la 24.10.2016, 08:40
Bună prăji ai făcut!
la 24.10.2016, 09:31
la 24.10.2016, 09:35
Ce faina e!
la 24.10.2016, 16:57

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking