Prajitura cu pere si glazura fondant

Postat de stefy_a in Prajituri
24 Oct 2016 | 2159 vizualizari
Prajitura cu pere si glazura fondant

Ingrediente

  • Pentru o tava de 20x30 cm:
  • - 4 oua
  • - 160 g zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 4 linguri ulei
  • - 2 pere
  • Pentru fondant:
  • - 300 g zahar
  • - 150 ml apa
  • - 2 linguri miere
  • - 2 lingurite cacao
  • - 3 linguri lapte

Mod de preparare

- se separa albusurile de galbenusuri

- albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat

- galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma

- se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea totala a fainii

- compozitia obtinuta, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt

- perele se curata de coaja, se taie bucati si se aseaza peste compozitie

- se da tava la cuptor circa 30 de minute, la 160 de grade

- cand e gata, se lasa sa se raceasca

- cand s-a racit, se pregateste fondantul

Fondant:

- un vas gol in care urmeaza sa mixam fondantul se pune la frigider

- apa impreuna cu zaharul se pun intr-un vas, pe foc mic

- se amesteca din cand in cand pana cand se formeaza un sirop gros - pentru a vedea daca siropul e gata, se ia o lingura de sirop si se picura intr-un pahar cu apa rece - daca formeaza bilute inseamna ca siropul e numai bun

- se adauga si cele doua linguri de miere, se omogenizeaza si se ia amestecul de pe foc si se muta in vasul rece de la frigider

- se mixeaza amestecul pana cand incepe sa se albeasca si sa se intareasca

- cacaoa se dizolva in 3 linguri lapte caldut si se adauga peste sirop

- se mixeaza din nou pana ce fondantul capata o consistenta scazuta

- se taie prajitura patratele si se glazureaza cu fondant

- se da la frigider o ora si se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si glazura fondant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Carpati

Postat de mirela0911

Prajitura Carpati

Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, sarea si uleiul. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Piersicute

Postat de Corina33

Piersicute

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare si devin pufoase. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2016, 08:33
la 24.10.2016, 08:40
Bună prăji ai făcut!
la 24.10.2016, 09:31
la 24.10.2016, 09:35
Ce faina e!
la 24.10.2016, 16:57

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking